Soma Faciası Nedeniyle Gecikmeli Olarak Kutlanan Engelliler Haftasında Özel Doğan Güneşliler Kendilerine Hayran Bıraktılar.

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanmakta olan Engelliler Haftası, Soma’da meydana gelen maden kazası için uygulanan ulusal yas nedeniyle gecikmeli olarak kutlandı.

Gerze Özel Doğan Güneş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen etkinliğe Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Belediye Başkan Vekili İrfan Sağır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, Mal Müdürü Zübeyde Şen, Özel Doğan Güneş Merkezi kurucusu Fatma Baş, okulun öğretmen ve öğrencileri ile öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı.

Sunumunu okul öğretmenlerinden fizyoterapist Mehmet Boz’un gerçekleştirdiği etkinlik Soma kazasında şehit düşen madenciler anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ve devamında Özel Doğan Güneş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Kezban Sibel Pak’ın haftanın anlam ve önemini belirttiği açış konuşması ile başladı. Bundan sonra sahnede artık sadece Doğan Güneşliler vardı. Engelsizleri kıskandıracak ölçüde başarı ile sergiledikleri, eğlenceli yarışmalar, şiirler, skeçler, showlar,  duygu dolu şiirler ve içli sesleri ile seslendirdikleri türkülerle hem kendilerini eğlendirdiler, hem de katılan öğrencileri doyasıya eğlendirdiler.

Ödül töreni öncesinde bir konuşma yapan Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, "Toplumun engelli vatandaşların hayata katılması noktasında gösterdiği duyarlılık son dönemde gözle görülür bir şekilde arttı, devletimiz de bu konuda üzerine düşeni yerine getiriyor, bu sorun ancak bu şekilde temelden çözüme kavuşturulabilir" dedi. Öğrencilerin performanslarından ve yeteneklerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, izlemeye doyamadığını, bu çocuklarımızın Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen etkinliklerin içine katılarak mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, bu etkinliği düzenleyen başta Doğan Güneş Merkezi Müdürü Kezban Sibel Pak ve merkez çalışanlarına emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Program Kaymakam Bülent Bayraktar, Belediye Başkan Vekili İrfan Sağır ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç’in yarışmalarda birinci olan öğrencilere ödüllerini vermeleri ile son buldu

Editör: Vitrin Haber