Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Alper’in yayınladığı “Türkiye’de en çok atıf alan ve H index’i en yüksek 6 bin akademisyen” başlıklı çalışmada, Türk üniversitelerinde görev yapan yerli ve yabancı akademisyenler içinde en çok atıf alan ve H index’ine sahip ilk 6 bin bilim insanı belirlendi.

LİSTEDE SİNOP ÜNİVERSİTESİNDEN 10 İSİM BULUNUYOR
Akademisyenlerin Google Scholar profillerine göre oluşturulan H index sıralamasında; Sinop Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Oğul, Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Bat, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Şahin, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Savaş Baştürk ve Prof. Dr. Hülya Gülay Ogeman, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Sarıkaya, Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Yalçın Kaya, Prof. Dr. İsmihan Karayücel, Prof. Dr. Hülya Turan ve Fen Edebiyat Fakültesi Arş. Gör. Dr. Seval Aksoy da yer aldı.  
Listede öğretim üyeleri Doç. Dr. Hasan Oğul, 6 bin akademisyen içinde H İndexi sıralamasına göre 9’uncu, atıf sıralamasına göreyse 13’üncü sıraya girmeyi başardı.

REKTÖR DALGIN’DAN TEBRİK VE TEŞEKKÜR
Dünya çapında akademik çevrelerce büyük önem atfedilen H index sıralamasında, Sinop Üniversitesinden de 10 bilim insanının yer almasının gurur verici olduğunu belirten Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, “Bahse konu olan liste, üniversitelerimizin kendi akademik performanslarını değerlendirmeleri bakımında önemli bir gösterge. Listede 10 akademisyenimizin yer alması bizler açısından memnuniyet verici ancak elbette yeterli değil. Önümüzdeki yıllarda Sinop Üniversitemizden çok daha fazla öğretim elemanımızın bu ve bunun gibi sıralamalarda yer bulacağına inanıyorum. 10 öğretim üyemizin her birini ayrı ayrı tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.

Editör: Vitrin Haber