Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen “Mutlu şehrin Çocuklarının Geleceği” isimli proje kapsamında, Sinop Gazi Mustafa Kemal İlkokulunda öğrencilerin rahatlıkla kitap okuyabilecekleri ve içerisinde bin kitap bulunan bir kütüphane oluşturuldu. 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminde hayatlarını kaybedenlerin ismini yaşatmak amacıyla “15 Temmuz Şehitleri Kütüphanesi” adı verilen kütüphanenin açılışına Sinop Valisi Hasan İpek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Göz, okul yönetimi ve öğrenciler katıldı. 

TOPLUMDAN ALDIĞIMIZ DESTEKLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, toplumun desteğini almayan kurumların başarıya ulaşamayacaklarını söyledi. Dağdeviren; “Biliyoruz ki toplumdan destek almayan bir kurum başarılı olamaz. Dolayısı ile biz de toplumumuzun desteğini alarak, sizlerin güvenini boşa çıkartmamak adına Toplum destekli şube müdürlüğünü kurduk ve bu çerçevede toplumla iç içe toplumun sorunlarını bilerek, toplumun bizden beklentilerini bilerek ve sizden biri olarak sizlere en iyi hizmeti vermeye gayret ediyoruz. Bu kapsamda da toplum destekli şube müdürlüğümüzün “Mutlu Şehrin Çocuklarının Geleceği” projesi çerçevesinde daha öncesinde hazırlanan ve içerisinde bin kitap muhteva eden “Z” kütüphanesini kütüphane haftasında, bu projeye emek veren tüm milli eğitim personellerimiz, okul aile birliğimiz, toplum destekli şube müdürlüğü personellerimizin çabaları sonucunda hizmete açıyoruz” dedi.

15 TEMMUZ BİZİM İÇİN BİR DÖNÜM NOKTASIDIR
Konuşmasında 15 Temmuz tarihinde yaşanan hain darbe girişiminde gösterilen vatan ve millet savunmasına değinen İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, bu vatan savunmasında yaşamlarını yitiren vatandaşların anılarını yaşatabilmek adına, oluşturdukları kütüphaneye “15 Temmuz Şehitleri Kütüphanesi” adını verdiklerini söyledi. Dağdeviren; “Bugün açılışını yapacağımız kütüphanemizin diğer önemli bir özelliği de şu; biliyorsunuz 15 Temmuz bizim için bir dönüm noktasıdır. Bu hain terör örgütünün bir kalkışması söz konusu oldu. İşte o kalkışmada bu ülkeyi canları pahasına savunarak şehit düşenlerin adını bu kütüphanemize veriyoruz. Kütüphanemizin adı 15 Temmuz şehitler kütüphanesi olacak. Çocuk ve gençlik dediğimiz zaman aklımıza gelen ilk şey tabi ki geleceğimiz. Benim siz çocuklara tavsiyem şudur; okuyun. Allah’ın bize ilk emri de okudur. Bizim de yapmamız gereken okumaktır. Bu kütüphane de sizlerin okuyabilmesi için bir hizmettir. Okuduktan sonra hepiniz birer kütüphane olacaksınız ve tarihle aramızdaki bağı kuracaksınız. Bu vesile ile bu önemli hizmetin kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren’in konuşmasının ardından şiir yarışmasında dereceye giren Gazi Mustafa Kemal İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Sahra Ersoy “Kütüphane” isimli şiirini okudu. 
Okunan şiir sonrasında “Okuyarak büyüyorum, kendimi geliştiriyorum” etkinliği kapsamında düzenlenen kitap okuma yarışması, resim yarışması ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediyeleri verildi. 
15 Temmuz şehitler kütüphanesi yapımında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce verilen desteklerden dolayı İl Emniyet Müdürü Ercan tarafından İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkan’a bir plaket takdim edilmesi ile devam eden program, protokol üyelerinin açılış kurdelesi kesmesi ardından açılış gerçekleştirilen “15 Temmuz Şehitleri Kütüphanesi”nin gezilmesi ile sona erdi. 

 
Editör: Vitrin Haber