Köklü bir eğitim geçmişine sahip olan İstanbul Koleji Anaokulu 2018-2019 Eğitim öğretim yılında Sinoplu öğrencilere kapılarını açmaya hazırlanıyor. Uzun yıllar Anaokulu alanında verdiği başarılı eğitimleri ile adından sıkça söz ettiren Sinop Özel Büyük Mavi Düşler Anaokulu yeni eğitim-öğretim döneminde eğitim hizmetlerine İstanbul Koleji adı altında devam edecek. 

Yeni dönem çalışmalarına devam eden İstanbul Koleji Anaokulu kadrosu Sinop’ta eğitim kalitesini artırmak amacıyla hazırlıklar yapıyor. Bu kapsamda okulun eğitimci kadrosu, İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilimdalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Şahin tarafından hazırlanan ve Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik anlamına gelen STEM eğitim programına katıldı. 

Sinop’ta bir otelde düzenlenen eğitim programına İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilimdalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Şahin’in yanı sıra Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Program ve Teşvikler Daire Başkanı Celal Kılıç’ta katıldı.

Eğitim programı hakkında bilgi veren İstanbul Koleji Anaokulu Sinop Kurucu Temsilcisi Nilgün Şahin Korkan, okul öncesi dönemde çocuklara STEM becerilerini kazandırmanın oldukça önemli olduğunu, bu anlamda Doç. Dr. Hakan Şahin tarafından hazırlanan eğitim programıyla, alanında uzman öğretmenlerle bu eğitimi çocuklara vermeyi amaçladıklarını belirtti. Korkan; “Okul öncesi dönemde çocuklara STEM becerilerini kazandırabilmek için üç önemli bileşen vardır. Bunlar iyi hazırlanmış bir eğitim programı, öğretmen eğitimi ve ailedir. Eğer okul öncesi dönem çocuğuna STEM yaklaşımına uygun etkinliklerin yer aldığı bir müfredat iyi yetişmiş okul öncesi öğretmenleri tarafından uygulanır ve sonrasında ailesi de desteklerse ancak o zaman okul öncesi çocukları etkin bir şekilde STEM yaklaşımı ile tanışır ve çocukların STEM becerileri geliştirilebilir.

Küçük çocuklar teknoloji ile de erken tanışmakta ellerinde kameralar, akıllı telefonlar, tabletlerle dolaşarak sürekli yeni bir şeyler öğrenebilmek için sorular sormaktadır. Çocukların bu doğal merak ve istekleri desteklenir ve yönlendirilirse ancak o zaman öğrenmeleri de anlamlı ve kalıcı olabilir. Çocuklara dünyayı keşfedebilme şansı verilir, sorunları çözmek ve kendi bağımsız yargılarını kullanmak için her gün zengin fırsatlar ile karşı karşıya bırakılırsa 21. yy. becerileri olarak adlandırılan ve STEM eğitiminin de önem verdiği yaratıcılık, eleştirel düşünme, problem çözme gibi beceriler de geliştirilebilir.

Bu anlamda İstanbul Koleji Anaokulu olarak akademisyenimiz Doç. Dr. Hakan Şahin tarafından hazırlanan eğitim programıyla, alanında uzman öğretmenlerimizle bu eğitimi çocuklarımıza vermek en büyük önceliklerimizden biridir. Oldukça verimli geçen eğitimlerimizde bizlere katkı sağlayan programına İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilimdalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Şahin hocamıza ve Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Program ve Teşvikler Daire Başkanı Sayın Celal Kılıç’a teşekkür ediyoruz” dedi. 
2 gün süren eğitim, sertifika töreni ile sona erdi. 
Editör: Vitrin Haber