Eğitimin son gününde bir konuşma yapan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, eğitime katılan akademisyenlere teşekkür ederek, Sinop Üniversitesinin Kalite Yönetim Sitemi ile ilgili çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Sinop Üniversitesinin kalite sürecini emin adımlarla tamamladığını belirten Rektör Dalgın, “Sinop Üniversitesi olarak en büyük amacımız insan yetiştirmek ve bulunduğumuz yöreye sosyo-ekonomik katkı sağlamaktır. Kalite Yönetim Sistemi demek, kaliteyi belirli bir standarda kavuşturmak demektir. Bu sebeple Kalite Yönetim Sistemi ve Akreditasyon çalışmalarımızın üzerinde titizlikle duruyoruz. Şuan Kalite Yönetim Sistemi Belgesini almak için tüm birimlerimizle hummalı bir çalışma yürütüyoruz. Diğer taraftan önümüzdeki süreçte en az 8 veya 10 programın akredite sürecini başlatmak için harekete geçtik. Biz genç bir üniversiteyiz, akademik ve idari kadromuz da genç. Hep birlikte bu sürece yoğunlaşırsak kısa zamanda sonuç alacağımıza inanıyorum. Bu kapsamda düzenlenen bu eğitimde emeği geçen ve katılım sağlayan Akademisyenlerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.
 
Sinop Üniversitesinin eğitim kalitesini yükseltmek ve öğrencilere yönelik etkin bir öğretim dönemi planlamak amacıyla düzenlenen eğitimlerde, konusunun uzmanı akademisyenler tarafından, verimli ve etkili ders işleyişi konularında katılımcılara bilgiler verildi.
İki farklı grup halinde gerçekleşen eğitimlerin ilki 27-28 Aralık 2018, 3 Ocak 2019 tarihlerinde, ikincisi ise 4, 10, 11 Ocak 2019 tarihlerinde Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda yapıldı.

Editör: Vitrin Haber