Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve Michelin arasında imzalanan işbirliği protokolü ile Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında 2014 yılında hayata geçirilen ‘İyi Dersler Şoför Amca’ projesi kapsamında Sinop’ta eğitimcilere yönelik gerçekleştirilen eğitici eğitim semineri sona erdi.

Taşımalı eğitim sisteminde görevli servis şoförlerinin trafik güvenliği, ilk yardım ve iletişim konularında bilgi ve becerilerini artırarak şoförlerin kapasitelerini geliştirmeyi amaçlayan ‘İyi Dersler Şoför Amca’ projesinin 2018-2019 eğitim öğretim yılı uygulamaları, formatörlerin eğitimcilere verdiği eğitim semineri ile devam etti. ‘İyi Dersler Şoför Amca’ projesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve Michelin’in işbirliğiyle Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında 2014’te hayata geçirildi.

Proje ile bugüne kadar 80 formatör, bin 170 eğitimci ile 38 bin servis şoförüne ve 25 binden fazla ilkokul öğrencisine eğitimler verildi.

2018-2019 uygulamaları 15 -19 Ekim 2018 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilen formatör eğitim semineriyle başladı. Afyon, Artvin, Bolu, Burdur, Elazığ, Eskişehir, Karaman, Kırklareli, Mardin ve Sinop İl Jandarma Komutanlıkları ile İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden birer temsilciye seminer vererek proje uygulamalarına devam ediyorlar. 

Bu kapsamda Sinop İl Jandarma Komutanlığı ile Milli Eğitim proje formatörleri tarafından Milli Eğitim toplantı salonunda 15 Kasım 2018 günü gerçekleştirilen eğitime 21 eğitimci katıldı. Eğitimde trafik güvenliği, ilk yardım ve iletişim konularına değinirken doğru bilinen yanlışlar üzerinde özellikle duruldu. Eğitimlerini tamamlayan eğitimciler, kendi ilçelerindeki tüm taşımalı eğitim servis şoförlerine 2 saatlik eğitim verecekler. 
Editör: Vitrin Haber