Çocukları ilgilendiren her konuda onların etkin katkılarını sağlamak, duyarlı nesiller yetiştirmek, çocuklara doğa bilincinin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından başlatılan “Okul Destek Projesi”nde yer alan çocuklara yönelik Sarıkum Mevkinde doğa eğitim programı düzenlendi. 

Doğa Eğitim Programı kapsamında, Doğa Koruma ve Milli Parklar 10.Bölge Müdürlüğü ekipleri, Sarıkum Mevkinde kuş gözlemi yaptırdığı, çocuklara doğa resimleri uygulattı. 

Etkinlikte ayrıca Doğa Eğitimi ve Biyolojik Çeşitlilik sunumu ve Toprak Ekosistemi ve Sunduğu Ekosistem Hizmetleri sunumları ile çocuklara doğa bilincinin geliştirilmesi için eğitimler verildi. Çevre temizliğinin önemi içinde Sarıkum çevresinde çevre temizliği yapıldı. Geri kalan zamanda da çocuklar ile Doğada Yaratıcı Drama Atölyesi yapılarak ardından Sarıkum Mevkinde bulunan Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi ziyaret edilerek hayvanların nasıl iyileşme sağlandığı gözlemlendi.  
Dolu dolu geçen doğa eğitim programında çocuklar hem bilinçlenmiş hem de doğa sevgisi aşılanması amacıyla özgürce çeşitli oyunlar oynadılar. Böylece çocuklar, doğa eğitim programı kapsamda doğaya karşı duyarlılık geliştirilmeleri sağlanarak, doğayı koruma, çevre temizliğinin önemi, canlıların yaşam alanının yerinden tanımaları sağlandı. 

Editör: Vitrin Haber