Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde düzenlenen kapanış törenine; Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Turan, Sinop Defterdarı Naci Günaydın, Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rıza Bayrak, SÜBİTAM Müdürü Doç. Dr. Muhittin Yılmaz, okul müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, çok sayıda öğrenci ve veliler katıldı.

Proje yürütücüsü Prof. Dr. Osman Samsun, yaptığı konuşmada öncelikle tüm katılımcılara katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür etti. Projenin oldukça verimli geçtiğini ifade eden Sayın Prof. Dr. Osman SAMSUN, projeye katılan öğrencilerin üniversite tercihleri ve gelecek planlamalarının 5 yıl boyunca http://www.denizianlamak.com isimli web site aracılığıyla takip edileceğini ifade etti.
Ardından konuşan Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Turan da, proje kapsamında öğrencilere doğa ve deniz konularında araştırmacı olmanın temel ilkelerinin anlatıldığını belirterek, projeye katılan tüm eğitmen ve öğrencileri tebrik etti. 

Yapılan konuşmalardan sonra projeye katkı ve destek veren kurum ve kuruluşların yöneticilerine, proje ekibine ve projede yer alan öğrencilere birer teşekkür ve katılım belgesi verildi.
24 Eylül- 01 Ekim 2018 tarihleri arasında Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli, bilgisayar laboratuvarı ve sanat atölyelerinde gerçekleşen etkinliklerde, öğrenciler araştırma, gözlem ve inceleme faaliyetlerinde bulundu.

Projeye Sinop Fen Lisesi, Sinop İMKB Şehit Ertan Yılmaztürk Güzel Sanatlar Lisesi ve Sinop Sarı Saltuk Anadolu Lisesi’nden konaklamalı olarak 30 lise öğrencisi ve çeşitli alanlarda uzman 19 proje ekibi olmak üzere 49 kişi katıldı.

Kapanış töreni, projede öğrenciler tarafından yapılan ürünlerin de sergilendiği kokteyl ile sona erdi.
Editör: Vitrin Haber