Merkez Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Binhan Koyuncuoğlu’nun açılış konuşması ile başlayan tören kreş binası önünde gerçekleştirildi. 

Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak eğitim sisteminin gelişmesi için geleceğe dönük bir yatırım olan “Deniz Yıldızları Anaokulunu” üniversiteye ve Sinoplu vatandaşların hizmetine sunmaktan büyük gurur duyduklarını dile getirerek söze başlayan Öğr. Gör. Binhan Koyuncuoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu haklı gururu daha ileri seviyelere taşıyarak geliştirmek biz bilim insanlarının önemli bir görevidir. Ancak bu önemli görevi yerine getirirken sizlerin desteğini ve varlığını arkamızda hissetmek bizlerin çalışma şevkini daha da artıracaktır. Çocuklarımızın geleceğini şekillendirmeye yönelik birlikte atacağımız her bir adım onların mutlu, üretken ve sağlıklı birer birey olarak yetişmeleri için yapılacak en büyük hizmettir. Sinop ilinden çıkacak “denizyıldızlarımızın” güzel ülkemizin her bir yanına ve insanlığa ışık saçmasını şahsım ve çalışma arkadaşlarım adına diliyorum.”

Programın devamında konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Recep Bircan, kreşin fiziki ve sosyal imkânları hakkında bilgi vermesinin ardından şunları söyledi: “Deniz Yıldızları Anaokulumuzun amacı, okul öncesi eğitimi alanında ülke çapında tanınır, marka bir okul olmaktır. Bu hedefi gerçekleştirmek için çocuklarımızın bilişsel kapasitelerini artırmaya ve potansiyellerini ortaya çıkarmaya, duygusal olarak dengeli bireyler olmaya yönelik olarak sosyal becerilerini geliştirmeye yönelik çalışmalarımız olacaktır. Bununla birlikte vatanını seven, ülkesini ve milli değerlerini benimseyen ve geleceğin dünyasında söz sahibi olan, her şeyden önemlisi mutlu çocuklar yetiştirmek en önemli amacımızdır.”

Anaokulunun iç mekânını özverili çalışmaları ile resimleyen Sinop Güzel Sanatlar ve Spor Lisesinin öğrencilerine öncülük eden öğretmenleri Huriye Durmaz’a ve bu çalışmanın yapılmasına imkân ve destek veren Okul Müdürü Orhan Başkan’a Vali Dr. Ahmet Cengiz ile Rektör Prof. Dr. Recep Bircan tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. 

Tören, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından kreşin gezilmesi ve sonrasında gerçekleştirilen kokteyl ile son buldu. 

İlk etapta 7 öğrenciyle aktif hale gelen Deniz Yıldızları Anaokulunun eğitim kadrosu yüksek lisans eğitimini tamamlamış ve tamamlamakta olan,  alanında çeşitli okullarda öğretmenlik ve yöneticilik görevi yapmış üç öğretim görevlisi ile Kız Meslek Liselerinin çocuk gelişimi ve anaokulu öğretmenliği bölümlerinden mezun yardımcı öğretmenlerden oluşuyor. Müzik, drama, sanat, yabancı dil ve bilgisayar dersleri içinse üniversite kadrosundan branş öğretim elemanları görevlendirildi.

Deniz Yıldızları Anaokulu, çağdaş ve çok boyutlu eğitim hizmetini 250 metrekare iç alan ve 600 metrekare dış mekan ile 37-66 aylık 40 çocuk kapasitesiyle sunacak.


Editör: Vitrin Haber