Sinop Üniversitesi Deniz Yıldızları Anaokulu öğrencileri, İMKB Şehit Ertan Yılmaztürk Güzel Sanatlar Lisesini ziyaret etti. 

Küçük misafirler okulun bölümlerini gezerek her alana özgü çalışmaları yakından görerek dikkatle izlediler. Resim Bölümü heykel atölyesinde Öğretmenleri Huriye Durmaz eşliğinde yaklaşık bir saat süren bir etkinliğin içinde yer alan öğrenciler, kil ile yaptıkları çalışmada birimden yapı oluşturma amaçlanarak el birliği ile küçük bir ev yaptılar. Her tuğlasını kendi elleriyle yapan minikler evin bahçesine de küçük hayvan figürleri eklediler.

Minik öğrencilerin heyecanını yansıtan kilden yapılan bu üç boyutlu çalışma, onları izleyen Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin de büyük beğenisini kazandı. Küçüklerin mutluluğunu paylaşan liseli öğrenciler, miniklere okulun diğer resim atölyelerini de gezdirip onlara bölümü tanıttılar.

İlgi ve merakları heyecanlarıyla büyüyen minikler, okulun müzik bölümü enstrüman odalarını da gezip piyano tuşlarında parmaklarını koşturdular. Spor Bölümü Jimnastik Salonunda onlar için yapılan örnek bir gösteriyi de ilgiyle izleyen öğrenciler; kendileriyle ilgilenen ağabey ve ablalarına neşe içerisinde bir çocuk şarkısı söyleyerek teşekkür ettiler.

Bu sayede güzel sanatlara ilgileri yoğunlaşan Deniz Yıldızları Anaokulu öğrencileri, bu dolu dolu ziyaretin ardından okuldan sevinçle ayrıldılar. 

Editör: Vitrin Haber