Sinop Üniversitesi Satranç Öğrenci Kulübü Öğrencileri, Deniz Yıldızları Anaokulu öğrencilerini satrançla tanıştırdı.

Sinop Üniversitesi Satranç Öğrenci Kulübü öğrencilerinden Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencileri Büşra Soğukpınar ve Hatice Dağdeviren ile Akademik Danışmanları Arş. Gör. İrfan Keskin tarafından bir süredir özenle hazırlanan “Okul Öncesi Döneme Uygun Satranç Eğitim Programını” uygulamaya başladılar. 3, 4 ve 5 yaş grubu öğrencilere yönelik olarak ve okul öncesi eğitimi programı ile uyumlu olarak yapılandırılan eğitimler her hafta Salı günleri veriliyor.

Satrancın bir zeka oyunu olduğunu söyleyen Arş. Gör. İrfan Keskin,  amaçlarının bu oyunu çocuklara sevdirmek olduğunu belirtti. Keskin; “Satranç sistemli bir zeka oyunudur. Çocukların bakış açılarını genişletecek, onları farklı düşünmeye sevk edecek ve aynı zamanda onları eğlendirecek bir oyundur. Erken çocukluk döneminde alınan her eğitim gibi, satranç eğitiminin de çocukların gelecekteki yaşamlarına ışık tutacağı kanaatindeyim. Çocuklarımızın gözlerindeki o parıltı eğitim sürecinde bizleri de heyecanlandırdı. Bundan sonraki tüm eğitimlerin aynı heyecanla geçeceğini düşünüyorum” dedi. 

Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Abdullah Nuri Dicle ve Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Binhan Koyuncuoğlu’nun da hazır bulunduğu ilk derste Deniz Yıldızları satranç materyalini ilgiyle incelerken, hem eğlendiler hem satranç öğrendiler.
 
Editör: Vitrin Haber