SÜBİTAM Prof. Dr. İsmet Berber Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Turan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Demirci, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Yüktaşır, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Çelik, Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Alpaslan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Savaş Baştürk, Dekan Yardımcıları, Meslek Yüksekokul Müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Ruh sağlığının tanımını yaparak konferansa başlayan Sağlık Yüksekokulu Öğretim ÜyesiDr. Öğr. Üyesi Gül Sultan Özeren, ruh sağlığı ile ilgili yaklaşımların, beden sağlığı ile ilgili yaklaşımlara benzemediğini vurguladı.

Konuşmasının devamında Dr. Öğr. Üyesi Gül Sultan Özeren, gençlik döneminin; duygusal olarak iniş çıkışların olduğu, tutarsızlıkların, öfke, kaçış, saldırganlık gibi duyguların yoğun  biçimde yaşandığı zor bir dönem olarak kabul edildiğini söyledi.

Konuşmasını yaptığı sunumlarla destekleyen Dr. Öğr. Üyesi Gül Sultan Özeren, yapılan araştırma ve anketler neticesinde çıkan çarpıcı sonuçları katılımcılarla paylaştı.
Programda kısa bir konuşma yapan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, “İnsan, hakları ve sorumlulukları olan bir varlıktır. Sadece haklarımızın peşinde koşmakla erdemli bir insan olamayız. Sorumluluklarımızın bilincinde olmamız bizi daha fazla erdemli kılar. Öyleyse dengeyi kurmamız gerekir. Hem haklarımızın peşinde koşup hem de sorumluluklarımızın bilincinde olursak kazanan biz oluruz” dedi.

Konferans sonunda Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, konuşmacı Dr. Öğr. Üyesi Gül Sultan Özeren’e çiçek takdiminde bulundu.
Editör: Vitrin Haber