Yüz yüze eğitimin başlayacağı 2021-2022 Akademik Yılı öncesi, akademik birimlerdeki hazırlıklar da tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’ni ziyaret eden SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, güz yarıyılına yönelik Fakültemizde devam eden hazırlıkları inceledi.

Rektör Dalgın’a ziyareti esnasında; Rektör Yardımcısı ve Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Turan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı ve Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Gündoğdu eşlik etti.
İlk olarak Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Turan’ı ziyaret eden Rektör Dalgın, daha sonra fakültenin akvaryum ve balık ünitesini inceledi.

Rektör Dalgın, akvaryumun teknik özellikleri ve yetiştiricilik bölümündeki öğrencilere sağladığı imkânlar hakkında bilgi aldı.

Ardından Su Ürünleri Fakültesi Araştırma ve Uygulama Merkezini gezen Dalgın, burada fakülte tarafından yetiştirilen gökkuşağı alabalıklarını inceledi. Balıklara yem attı.

Rektör Dalgın, tanesi 250-300 gramı bulan ve her yıl personelimizin sofralarını süsleyen Gökkuşağı alabalıkları hakkında da bilgi aldı.


 

Editör: Vitrin Haber