2017-2018 TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları çağrısı kapsamında Sinop Çocuk Üniversitesi tarafından hazırlanan ve Sinop Bilim ve Sanat Merkezi tarafından katkı sağlanan  “Geleceğe Hazırlanıyorum: Problemlere Çözüm Arıyorum” isimli proje kabul edildi.

Proje hakkında bilgi veren Sinop Çocuk Üniversitesi Müdürü ve aynı zamanda proje yürütücüsü Nurhan Öztürk, proje ile öğrencilere pek çok yönde fayda sağlanacağını söyledi. Öztürk; “ “Projemiz süresince öğrencilerin işbirlikli çalışma, hesaplamalı düşünme, karar verme, problem çözme, tasarım geliştirme, yenilikçi düşünme, merak duygularını açığa çıkartmak üzere çeşitli etkinliklere katılarak hayatı boyunca unutamayacağı deneyim sağlamak, fen, matematik, teknoloji, mühendislik gibi disiplinlere yönelik farkındalıklarını geliştirmek amaçlanmaktadır. Proje başvurusu yapmak isteyen proje hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler http://gelecegehazirlaniyorum.sinop.edu.tr adresinden bilgi alabilir” dedi.
Gerçekleştirilmesi planlanan proje TÜBİTAK 4004 Kodlu Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları 2017-2018 Çağrı Dönemi kapsamında desteklenmeye değer gördüğünü belirten Öztürk; Projede ortaokul 6. ve 7.sınıfı bitiren öğrencilerin 21.yüzyılın gerektirdiği becerilerinin gelişimine katkının esas alındığını söyledi.

35 FARKLI ETKİNLİK YAPILACAK
7-14 Eylül tarihleri arasında Sinop Üniversitesinde gerçekleşecek olan projede 35 farklı etkinliğin gerçekleştirileceğini ifade etti. Öztürk; “Proje 7-14 Eylül tarihleri arasında Sinop Üniversitesinde gerçekleşecek olup, projede birbirinden kıymetli hocaların katılımı ile 35 farklı etkinlik yapılacak. Bunlardan bazıları; Servo Motor Çalıştırma, Meyvelerden Müzik Aleti Yapımı, Rüzgâr Gücü İle Elektrik Üretimi, Sosyo-bilimsel Konulara İlişkin Afiş Hazırlama, Arduino ile Kolay Geçiş, Mühendislik Ürünü Su Ürünleri ve Balık Tüketiminin Önemi, Eğlenerek Zekâmı Geliştiriyorum, Kendi Roketimizi Yapalım gibi etkinlikler.

Sinop ilinde gerçekleştirilmesi planlanan bu projenin katılımcılarını Sinop ili ve ilçelerindeki MEB’e bağlı devlet okullarında öğrenim gören, 6. ve 7.sınıfı yeni bitirmiş 50 ortaokul öğrencisi oluşturmakta. Projeye başvuran adaylar arasından kura ile 50 asil, 10 yedek öğrenci belirlenecek.  Projeye başvuru yapan öğrenciler arasından seçim önceliği daha önce herhangi bir projeye katılım göstermeyen öğrencilere verilecek” diye konuştu.

Projeye başvurmak için, doldurulan formların 15 Temmuz 2018 tarihine kadar sinopcocukuniversitesi.sinop.edu.tr adresine gönderilmesi ya da elden Çocuk Üniversitesi birimine teslim edilmesi gerekiyor.
Editör: Vitrin Haber