Mebuskent’in düzenlediği ve çok sayıda başvuru dolayısıyla süresi uzatılan resim Yarışmasında ödüller sahiplerini bulurken, çocukların hayal dünyası şaşırttı. Anaokulu ve 1. - 8. sınıflar olmak üzere 2 kategoride gerçekleşen yarışmada dereceye giren isimler Sinop, Ankara ve İzmir'den çıktı.
 
“Ben Bakan Olsam” diyerek hayal dünyaları ve yetenekleriyle yola çıkan minikler ödüllerine kavuştu. 17 Nisan’da katılımı sona eren yarışmada minikler hayal ettikleri Türkiye’nin kapılarını resimle açtılar. Birbirinden yaratıcı çalışmalara imza atan çocuklar resimlerinde farklı konuları çocukluğa özgü kısıtlanmamış bakış açısıyla inceledi. Profesyonel bakış açılarıyla incelenen resimleri 1 pedagog ve 2 resim öğretmenliği bölümü öğretim görevlileri tarafından değerlendirildi. Değerlendirmede çocukların resim yetenekleri yanında bakış açılarıyla pedagojik yansımaları da ilginç sonuçlar ortaya koydu.

Etkinliği düzenleyen Mebuskent Satış Pazarlama Koordinatörü Harun Acar, “Ben bakan olsam yarışması bizim kurmak istediğimiz yaşamın tarafsız gözler tarafından incelenmesi oldu. 
Mebuskent olarak insanların hayal ettiği, huzurlu, sağlıklı, mutlu yaşamı oluşturmayı hedefliyoruz. Burada ekilen her ağaç konulan her tuğla verilen tüm emek bunun için. 

Çocuklarımızın hayal ettiği dünya bizim için bu nedenle çok önemli. Çünkü biz biliyoruz ki çocuklarımız tüm ön yargılardan öğrenilmiş sınırlamalardan uzak tamamen kendi istekleri ve hayalleri ile bize ulaşıyorlar” dedi.

Çocukların resimlerinde hayal ettikleri dünyanın kendilerini heyecanlandırdığını söyleyen Acar, Türkiye’nin 81 ilinden bize resimler geldi. Bu kadar büyük bir ilgi ile karşılaştığımız için çok mutluyuz. Ben inanıyorum ki bu yarışmaya katılanlar arasından dünyaca ünlü ressamlar çıkacaktır. Eğer bu çocukları cesaretlendirebildiysek ne mutlu bize diye konuştu.

Yarışma sonuçları ise şöyle:
1.Kademeden Mebuskent Başarı Ödülünü Dila Uzun,Mebuskent Yaratıcılık Ödülünü Çınar Doğruel Mebuskent Sanat Ödülünü Arinna Bürçe, Mebuskent Juri Özel Ödülünü Ece Pirgün, Mebuskent Barış Ödülünü Larin Topçu, Mebuskent Mansiyon Ödülünü Yağmur Demir kazandı.
2.Kademede ise Mebuskent Başarı Ödülünü Aynur Kavak,Mebuskent Yaratıcılık Ödülünü Emine Tunç
Mebuskent Sanat Ödülünü Sude Naz, Mebuskent Juri Özel Ödülünü Ceren Kalender, Mebuskent Barış Ödülünü Deniz Bajin, Mebuskent Mansiyon Ödülünü ise Melisa Tunç kazandı.
Bisiklet, Ipad, eğitim Seti gibi ödüller sahiplerini bulurken, tüm katılımcı çocuklara da birbirinden renkli hediyeler takdim edildi.

Editör: Vitrin Haber