Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) öncülüğünde, İstanbul, Sinop’un Boyabat, Ankara ve Samsun'dan maddi imkanları yetersiz 16 çocuk, Vodafone ve Tarımsal Bilişim ve İletişim Teknolojileri Şirketi (TABİT) iş birliğiyle Aydın'da hayata geçirilen Vodafone Akıllı Köyü ziyaret etti.

ÇOCUKLAR, TARIM ÜRÜNLERİNİN NASIL YETİŞTİĞİ KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ
Gazetecilere açıklama yapan TABİT Genel Müdürü Coşkun Yıldırım, "Tarım ve doğayla ilgili eğitimler verdik. Çocuklar denize de gitti ve çok güzel bir kamp geçirdik. Çocukların bir haftalık programı doluyor. İnşallah bundan sonra yeni grupları da bekliyoruz." dedi.

ÇOCUKLAR GÜZEL BİR TATİL GEÇİRDİ
TÜRÇEV'de eğitmen olan Nuray Ertürk ise "Çocuklar güzel bir tatil geçirmekteler. Bu vesile ile çocuklar sorumluluklarını bilerek hayatı da yavaş yavaş öğreniyorlar. Şu an burada bulunan 16 öğrencimiz İstanbul, Boyabat, Ankara ve Samsun Vezirköprü’den geldiler. Amacımız ise diğer illerdeki çocukların birbirleriyle kaynaşması, kişisel gelişimlerinin artması ve uygulamalı olarak yaptıklarıyla becerilerinin artması sağlamaktayız." diye konuştu.

TARIM KAMPINDAN MUTLU DÖNECEKLER
Bir haftalık tarım kampında oldukça mutlu olan çocuklardan Melike Çakmak, "1 haftadır buradayız. Peynirin nasıl yapıldığını öğrendim. Salça yaptık. Çok güzel oyunlar oynayarak etkinlikler yaptık. 1 hafta boyunca burada doğayla iç içeydik" dedi. Çocuklardan Cemray Bilgin de, "Burada çok sayıda bitkinin yetiştiğini öğrendik. Kivi ile muzun yetişmediğini öğrendim. Zeytinin nasıl toplandığını gördüm" diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber