Moderatörlüğünü Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayşe İnan Kılıç’ın üstlendiği seminerlerde; SNÜ Ayancık Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü Lojistik Programı Dr. Öğr. Üyesi Benan Kurt Yılmaz dört hafta için belirlenmiş olan dört ana tema üzerinde katılımcılara bilgi verdi.

1 Nisan 2022’de başlayan seminerlerin birinci oturumunda “Toplumsal cinsiyet, cinsiyet asimetrisi ve güç ilişkileri”ne değinen Dr. Öğr. Üyesi Benan Kurt Yılmaz; cinsiyete dayalı ayrımcılığa toplum içinde en fazla kadınların maruz kaldığını ve özellikle iş kadını, eş, evli, anne vb. gibi çoklu sosyal kimlik taşıyan kadınların karşılaştıkları güçlüklerle mücadele edebilmek için çeşitli stratejiler geliştirdiklerini, toplumsal cinsiyete dair kalıp-yargılar ve mikro-agresyon örnekleri vererek ifade etti. 

İkinci oturumda çalışma yaşamında “kadın” olmanın getirdiği mücadele alanlarına değinen Benan Kurt Yılmaz Performans Baskısı, Yükseltişmiş Sınırlar, Rol Kuşatması gibi olumsuz deneyimlere maruz bırakılan kadınların, söz konusu deneyimlere ne tür yanıtlar oluşturduğunu çeşitli örneklerle dile getirdi.

Dr. Öğr. Üyesi Benan Kurt Yılmaz, Seminerler dizisinin üçüncü oturumunda “Çalışan Anneler” teması ele alındı. İş ve aile yaşamı sorumlulukları nedeniyle kariyer literatüründe ayrı bir araştırma alanı olarak ele alınan Çalışan Annelerin, iş-aile çatışmasında zaman temelli, davranış ve rol temelli gerginlikler üzerinde durarak, örneklerle açıkladı.

Seminerler dizisinin son oturumunda “İş-Yaşam Dengesi”ni ele alan Benan Kurt Yılmaz, iş-yaşam dengesinin bireylere, kurumlara ve topluma sağladığı faydalar üzerinde durarak; iş-yaşam dengesini kurmaya yönelik olarak aile ve kadın dostu örgüt politikalarının oluşturulması yönünde önerilerde bulunarak oturumu tamamladı. 

Editör: Vitrin Haber