Çalık YEDAŞ, enerji verimliliğini eğittiği gönüllü çalışanlarıyla, her ev, aile, ev kadınına, çocuğa taşıma rüyasını gerçekleştirmek için düzenlediği “Verimli Enerji Kullanımı” eğitimlerine elektrik dağıtım sorumluluk alanındaki Samsun, Ordu, Sinop, Çorum, Amasya'da eş zamanlı olarak başlıyor.

Enerji kayıplarını önlemek için Avrupa standartlarında sistem kurarak, şebekeyi uzaktan izleyip, arızalara uzaktan müdahale edebilmek için SCADA/DMS ( Data İzleme, Kaydetme ve Şebeke Yönetimi) projesini de bu yıl hayata geçirmeyi planlayan Çalık YEDAŞ,  'mesken tipi elektrik tüketiminde' verimli enerji kullanımı için 28 Ocak'tan itibaren 'ev hanımlarını' eğitime alıyor. Şirket, 5 ilde belirlenen gün ve yerlerde eğitim toplantıları düzenleyerek, tüm ev hanımlarına ulaşmayı planlarken, ilk toplantılar Sinop ve Amasya'da 28 Ocak'ta, Samsun, Ordu ve Çorum'da ise 29 Ocak'ta start alıyor.

Ocak ayının son haftasını adeta 'Enerji hanım' projesiyle seferberliğe dönüştüren şirket, 30 Ocak tarihinde Ordu ve Sinop'ta, 31 Ocak'ta ise Samsun, Amasya ve Çorum illerinde ikinci eğitim toplantısını yapacak. Sonraki aylarda da düzenli olarak eğitim programlarını belli bir takvime göre yapmayı planlayan Çalık YEDAŞ, Enerjinin evlerde verimli kullanımını sağlayarak, her birim kazancı üretime dönüştürmeyi hedefliyor. Çalık YEDAŞ'ın 14 Kurumsal Sosyal Sorumluluk projelerinden biri olan “Enerjimiz Verimli Kullanalım” projesi, “Verimli Enerji Kullanımı Kazandırır! Hepimize!” ve “Sizin Kazancınız, Türkiye’nin Kazancı” sloganıyla bölge halkına sunuluyor. 
Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Dünyada enerji üretim kaynakları sınırlı çeşitlikle olup, yeni bir enerji kaynağı ise tasarruftur. Buradan aslında bir kaynak üretmiş oluyoruz. Bu nedenle 5 ilimizde eğittiğimiz gönüllü çalışanlarımızla beraber enerjimizin verimli kullanımı konusunda bayanlara yönelik eğitimlerimize başlıyoruz. Bölge halkında özellikle bayanlarımızın sayesinde verimli enerji kullanma bilincini yaygınlaştırmış olacağız ve farkındalık yaratacağız. Bölgemizdeki tüm bayanlarımızı bu toplantılara bekliyoruz. Bölgemizde ağırlıklı olarak mesken tipi elektrik tüketiminin verimli kullanımı ve buradan elde edilen artı değerin üretime kaydırılması bir Çalık YEDAŞ rüyasıdır. Bu rüyayı gerçekleştirmekte kararlı ve inançlıyız. Bu projemiz 2012-2015 dönemine ait planlaması kapsamında yürütülen bir çalışmadır. 

Editör: Vitrin Haber