Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Sinop’a gelen Türkmenistan Ankara Büyükelçisi İşankuli Amanlıyev, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’ı ziyaret etti.

Ziyarete Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kamil Demirci, Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı ve Türkmenistan Ankara Büyükelçiliği 3. Katibi Merdan Mammedov eşlik etti.

Nazik ziyaretinden dolayı Büyükelçi İşankuli Amanlıyev’e teşekkür eden Rektör Dalgın, Üniversitede devam eden çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

Sinop Üniversitesinde ‘farklılıklarımız zenginliğimizdir’ diyerek uluslararası öğrenci sayısını her sene artırdıklarının altını çizen Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, “Şuan 58 Türkmenistanlı öğrencimizle birlikte 270’e yakın uluslararası öğrencimiz Üniversitemizde eğitim görüyor. Bu yıl yapılacak uluslararası öğrenci kabulü neticesinde bu sayının daha da artacağına inanıyorum. Uluslararasılaşma hedefimizle kapılarımızı tüm dünyadan öğrencilerimize açıyoruz. Onları yabancı değil, ülkelerinin ve ailelerinin birer emaneti olarak görüyoruz. En büyük temennimiz yabancı uyruklu öğrencilerimizin eğitimlerini Sinop Üniversitesinde en iyi şekilde tamamlayarak memleketlerine dönüp, ülkelerine ve insanlığa en iyi şekilde faydalı olmalarıdır” dedi.

Büyükelçi İşankuli Amanlıyev ise Sinop Üniversitesindeki ‘Öğrenci Odaklı’ yaklaşımdan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek tüm öğrencilerle birlikte Türkmenistanlı öğrencilere gösterdikleri yakın ilgi dolayısıyla Rektör Dalgın’a teşekkür etti.
Rektörlük makamında gerçekleşen görüşme hediye takdimi ile sona erdi.

Görüşme sonunda Büyükelçi İşankuli Amanlıyev ile birlikte Sinop Üniversitesi Kampüsünün minyatürünü inceleyen Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, kampüs alanında gelinen son aşamayla ilgili bilgiler verdi.

Büyükelçi İşankuli Amanlıyev, Rektörlük makamında gerçekleşen ziyaretin ardından Sinop Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Yerleşkesinde Türkmenistanlı öğrencilerle bir araya geldi.

Editör: Vitrin Haber