Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Sarı Saltuk Anadolu Lisesi Rehberlik Servisi ve Doğu Akdeniz Üniversitesi işbirliğinde lise son sınıf öğrencilerinin sınav kaygısını azaltmak ve başarı seviyelerini artırmak amacıyla önemli bir etkinliğe imza atıyor. 

Proje kapsamında Bonus Hoca olarak bilinen Süleyman Beledioğlu, Sinoplu öğrencilere yönelik "Pandemi Döneminde YKS Başarısı için Verimli Çalışmada İleri Yöntemler" konulu Online Seminer verecek. Bonus Hoca, 22 Aralık Salı günü Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü Resmi İnstagram hesabından canlı yayınla öğrencilerle buluşacak.

Konuyla ilgili Vitrinaber'e konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, pandemi sürecinde özellikle YKS'ye hazırlanan öğrencilerin ve velilerin kaygılarının farkında olduklarını ve bu amaçla öğrencilere destek olacak çalışmalar yürütmeye devam edileceğini söyledi.

Süleyman Beledioğlu kimdir?
Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesini bitirdikten sonra, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nde pedagoji eğitimi aldı. Ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesine başladı.
Başta ABD ve İngiltere olmak üzere birçok ülkedeki stres ve beyin temelli öğrenme üzerine yapılan çalışmaları inceledi ve bunları saha çalışmaları ile elde ettiği verilerle birleştirdi. Uzun yıllar alan bu titiz çalışmalarının sonucunda, bu konularda kendi özgün saptamalarından oluşan çok sayıda makale ve kitap yazdı. 

Diğer yandan, yurt dışında yapılan bu çalışmaları incelerken, Türkiye’de de öğrenci, veli ve öğretmenlere yönelik saha çalışmaları yaparak; gözlem, inceleme, anket ve araştırmalarına devam etti.
Yurt dışı ve Türkiye’ye yönelik olarak yürüttüğü bu çalışmaların sonucunda, özellikle sınav stresi ve beyin öğrenmesi üzerine yaptığı bilimsel saptamalarla bu konularda yeni bir bakış açısı ortaya koydu.
Çok sayıda saha verisine ve birbirinden farklı alanlarda yapılan bilimsel çalışmalara dayanan, metaforik bir araştırma yaparak “Sınav anı sınav stresini” reddetti ve bu çalışması çok büyük ilgi gördü. Bu konuda yüzlerce seminer ve eğitimler ve bu çalışmaların bir kısmını yazdığı kitaplarında toplamıştır

Editör: Vitrin Haber