Biz İnsanız, İnsanlık İçin Varız (We Are Human, We Exist Humanity) adlı projeye; Sinop Fatih İlkokulu, Tokat Altınova İlkokulu, Hatay-Dörtyol Altınçağ İlkokulu, Ordu-Korgan Sarıalıç İlkokulu, Ordu-Kumru Atatürk İlkokulu, İzmir-Buca Sevgi Ferit Akın Ortaokulu, Gaziantep-Şehitkamil Abdullah Kepkep İlkokulu, Hatay-Dörtyol Ocaklı İlkokulu, Malatya Begüm Kartal İlkokulu, Ordu-Kumru Şehit Yüksel Batır İlkokulu, Hırvatistan Osnovna Skola Cazma okulu katıldı.

Okulların öğretmenleri çevrimiçi platformda işbirlikçi bir şekilde salgın sürecini öğrencileriyle birlikte daha kaliteli hale getirebilmek için eTwinning portalında bir araya geldi.

Proje hakkında bilgi veren Sinop Fatih İlkokulu 4/C Sınıf Öğretmeni Yasemin Dur, projede olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Projenin amacı hakkında bilgi veren Yasemin Dur şunları söyledi; "İnsan olmak sevmekten gelir. Kendini, doğayı, insanı sevmek, kabul etmek ve varlığına saygı duyup değer vermektir.

Bunun öğrenilebileceği en güzel zaman ise hiçbir karşılık beklemeden, en temiz haliyle kalbini açabilen çocuklarımızın yaşlarıdır. 'Biz İnsanız, İnsanlık İçin Varız' dedik ve insanı insan yapan, insanı toplumda değerli kılan her davranışı öğrencilerimizin benimsemesini, içselleştirmesini ve çevresine örnek olmasını hedefledik. Proje dahilinde yaptıklarımızın bir bölümü; masal terapisi - internet güvenliği, mentimeter, hayvan sevgisi, kelime bulutu, Yeşilay haftası, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü, vatan sevgisi (Şehitlere mektup 18 Mart), sosyal yardımlaşma (Kardeş okul-SMA farkındalığı), doğaya sevgi (Atık pilin atık olmasın geri dönüşsün), otizm farkındalık, polis haftası, 23 Nisan kahot çalışması ve dahası"

Editör: Vitrin Haber