Sinop Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Türk Milli Eğitimi’nin genel amaçları doğrultusunda okullarda kitap okumaya olan ilgiyi ve hitabet gücünü artırmak, öğrencinin Türkçe dil seviyesini görmesini sağlamak, kendine güven duygusunu geliştirmek, ana dilimizi doğru kullanma şuurunu kazandırmak, okulunu temsil etme sorumluluğunu geliştirmek amacı ile il genelinde “Bir Kitap da Sen Anlat Yarışması” düzenleniyor.

Bu yıl ikincisi düzenlenen yarışma İlkokul, Ortaokul ve Ortaöğretim kategorilerinde gerçekleştiriliyor. Yarışmanın dün gerçekleştirilen İlkokul Kategorisi Merkez İlçe Finalinde jüri karşısına geçen öğrenciler, hazırladıkları kareografiler eşliğinde okudukları kitap ile ilgili sunumlarını gerçekleştirdiler.

Merkez Sultan Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen yarışlarda Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğrencisi Naz Semerci okuduğu Küçük Karabalık isimli kitap ile ilgili yaptığı anlatımıyla 1. olurken, Fatih İlkokulu Öğrencisi İpek Altunelli, Perili Köşk isimli eserin anlatımıyla 2. ve Bektaşağa Atatürk İlkokulu Öğrencisi İrem Acar, Kaşağı isimli eserin anlatımıyla 3. oldu. Bugün, Ortaokul kategorisi gerçekleştirilecek olan yarışların ortaöğretim kategorisi ise yarın gerçekleştirilecek. Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler, il finallerinde mücadele edecek. 
Editör: Vitrin Haber