Sinop Bilim ve Sanat Merkezinde (BİLSEM) Türkiye genelinde eş zamanlı olarak özel yetenekli öğrenci seçme sınavı yapılıyor.

Birinci ve ikinci sınıf düzeyinde özel yetenekli öğrencilerin belirlenmesi amacıyla tablet üzerinden düzenlenen grup tarama sınavı, Türkiye genelinde olduğu gibi Sinop'ta da gerçekleştiriliyor.
İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, 4 oturum şeklinde yaklaşık 2 aylık süreçte her hafta sonu grup tarama uygulaması gerçekleştirileceğini söyledi. Birinci ve ikinci sınıf düzeyinde özel yetenekli öğrencilerin belirlenmesi amacıyla tablet üzerinden düzenlenen grup tarama sınavının 26 Mart'a kadar devam edeceğini bildiren Türkkan, bin 300 öğrencinin sınava tabi tutulmasının ardından yaklaşık 60 öğrencinin Sinop Bilim ve Sanat Merkezine alınacağını belirtti.

Türkkan, bu kapsamda sınavda başarılı olan öğrencilerin uyum, destek eğitimi, bireysel yetenekleri fark ettirme, özel yetenekleri geliştirme ve proje üretimi ve yönetimi alanlarında düzenlenmiş eğitim programlarına alındıklarını anlatarak, ayrıca edebiyat, güzel sanatlar, havacılık, akıl ve zeka oyunları, düşünce eğitimi, arkeoloji, şehir kültürü, yaratıcı yazarlık, drama, yazılım, yabancı dil, liderlik, mekatronik, astronomi ve uzay bilimleri gibi bilim dallarında, özel ilgi ve yetenekleriyle buluşmalarının sağlandığını kaydetti.
AA
Editör: Vitrin Haber