TÜBİTAK 4004 – Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları çağrı programı kapsamında desteklenen proje; bilginin toplum ile buluşturulmasını ve yaygınlaştırılmasını, bunu yaparken de bilginin mümkün olduğunca görselleştirilerek, etkileşimli uygulamalarla anlaşılır biçimde aktarılmasını amaçlıyor.
 
Sinop Üniversitesi SÜBİTAM Prof. Dr. İsmet Berber Konferans Salonunda gerçekleştirilen proje açılış programına; Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Çelik, Proje Koordinatörü Doç. Dr. Hasan Oğul, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Meryem Seferinoğlu, Proje ekibi ve projede yer alan lise öğrencileri katıldı.
 
Programın açılışına konuşan Proje Koordinatörü Doç. Dr. Hasan Oğul, projenin amacı ve proje kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında öğrencilere bilgiler verdi.
  

Ardından konuşan Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Çelik de, Sinop Üniversitesi ile Mühendislik ve Mimarlık Fakültemiz hakkında öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtladı.  
 
Programda son olarak konuşan Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Meryem Seferinoğlu ise Nükleer Enerji Mühendisliği bölümü hakkında öğrencilere bilgiler sundu.
 

Konuşmalarından ardından öğrenciler Sinop Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezinde bulunan fizik, enerji ve nükleer enerji laboratuvarlarını gezerek proje ekibinden bilgi aldı.  
  
Proje kapsamında katılımcılara olabildiğince fazla bilgi aktarılması yerine, basit bilimsel olguları fark etmelerini sağlayarak; merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesi hedefleniyor.
 

Projede ayrıca günümüz modern teknolojinin temelini oluşturan ısı, ışık, kimyasal ve potansiyel enerjilerin elektrik enerjisine dönüşümleri deneyleri eşliğinde öğrencilere aktarılacak. Bu sayede öğretilen formüllerin doğrulukları katılımcılar tarafından gözlemlenecek ve sıkıcı formüllerden eğlenceli bilime geçilerek katılımcıların olumlu tutum geliştirmesi ve ilgilerinin teşvik edilmesi sağlanacak.
 Benim Dilim Bilim: Fiziği Uygulayarak Öğreniyorum projesi 26 Temmuz Cuma gününe kadar devam edecek.

Editör: Vitrin Haber