Bölgesinde, ülkesinde ve dünya üniversite sıralamalarında, bilimsel manada önemli bir başarı yakalayan Sinop Üniversitesinde, bu başarıya katkı sağlayan akademisyenlere yönelik “Başarı Belgesi Takdim Töreni” düzenlendi.
Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde gerçekleştirilen törene; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kamil Demirci, Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı, Prof. Dr. Hülya Turan, Fakülte Dekanları, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri ile Akademik Personel katıldı.

Törenin açılışında konuşan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sinop Üniversitesinin son yıllarda elde ettiği bilimsel başarıya emek veren tüm öğretim elemanlarına teşekkürlerini sunarak, başarılı yönlerini korumak, bununla birlikte eksik olunan noktaları ise geliştirmek için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.  

Her akademisyenin başarısıyla gurur duyduklarını belirten Rektör Dalgın, “Sizlerin başarıları, yapacağımız yeni çalışmalarda en güçlü motivasyon kaynağımız oluyor. Bundan sonraki süreçte hedefimiz, bilimsel anlamda yakaladığımız bu ivmeyi sürdürülebilir kılmak ve sürekli gelişmeye devam etmektir. Ayrıca üniversitelerimize yüklenen yeni misyonlardan biri de toplumsal katkıdır. Bilimsel başarının yanı sıra topluma fayda sağlayacak projelere ve çalışmalara da ağırlık vermeliyiz. Tüm akademisyenlerimizden bu noktada da katkı ve destek bekliyorum” dedi.  

Rektör Dalgın’ın yaptığı konuşmanın ardından,  yürütmüş oldukları akademik çalışmalarla Sinop Üniversitesinin bilimsel başarısına ve uluslararası tanınırlığına katkı sağlayan Akademik Personellere “Başarı Belgesi” verildi.

Öğretim Elemanları belgelerini, Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kamil Demirci, Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı ve Prof. Dr. Hülya Turan ile Fakülte Dekanlarının elinden aldı.

Törende ayrıca Sinop Üniversitesindeki etkinliklere katkı sunan ve topluma hizmet faaliyetleri gerçekleştiren Akademisyenlere de Rektör Prof. Dr. Nihat DALGIN tarafından “Teşekkür Belgesi” verildi.
Başarı Belgesi Takdim Töreni, çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Editör: Vitrin Haber