Türkiye'nin önde gelen eğitim kurumları arasında yer alan ve eğitimin kalitesini yükseltmek hedefiyle yatırımlarına devam eden Bahçeşehir Okulları, Sinop Kampüsünü 2018-2019 eğitim öğretim yılında eğitime açmayı hedefliyor. 

Kolej inşaatını incelemek üzere Sinop’a gelen Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, Kolejin Sinop Sorumlusu Barış Mert’ten gelinen son durum hakkında bilgiler aldı.

TÜRKİYE GENELİNDE 150 BİN ÖĞRENCİYE HİZMET VERİYORUZ
50 yıldan buyana Türk Milli Eğitimine hizmet verdiklerini belirten Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, ülke genelinde bulunan okullarda 150 bin öğrencinin eğitim gördüğünü ifade etti. Yücel; “Türkiye’de ve dünyada önemli, çeşitli eğitim kurumları kurduk. Anaokulundan üniversiteye kadar, eğitimde faaliyetler yapıyoruz. Dünya üzerinde 5 noktada üniversitemiz var. İstanbul, Washington, Berlin, Batum ve Kıbrıs Lefkoşa’da. Okullara gelince anaokulundan liseye kadar, Türkiye’nin hemen hemen her noktasındayız ve 150 bin öğrenciye de hizmet sunuyoruz. Amacımız, Türkiye’yi muasır medeniyet seviyesine ulaştırabilmek için, iyi öğrenci yetiştirmek, milletimize, memleketimize, insanlığa yararlı bireyler yetiştirmek. Tabi ki bunları yaparken de, eğitimi işin lokomotifi olarak görüyoruz. Eğer iyi bir eğitim yapamıyorsanız, ülkenizin de kalkınması, en azından sürdürülebilir kalkınması mümkün değil. 

Tabi ki eğitim denilince hemen akla şu geliyor; nasıl bir eğitim? Bizler geniş bir kitleye hizmet verdiğimiz için, dünyanın her noktasında olduğumuz için, dünyada eğitimin nereye gittiğini, ne olduğunu, nasıl yapılması gerektiğini anında takip edebiliyoruz” dedi.

SİNOP’TA BAHÇEŞEHİR KOLEJİ 2018-2019 DÖNEMİNDE EĞİTİME BAŞLAYACAK
Türkiye genelinde Bahçeşehir Koleji bulunmayan il kalmamasını arzuladıklarının altını çizen Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, bu illerden bir tanesi olan Sinop’ta da yeni eğitim öğretim yılında faaliyetlerine başlayacaklarını belirtti. Yücel; “50. yılında okullarımızın olmadığı ilimiz kalmasın istiyoruz. Bu illerimizden bir tanesi de Sinop’tu. Sinop’ta Bahçeşehir Kolejini önümüzdeki yıl anaokulundan liseye kadar, faaliyete geçireceğiz. 

Tabi ki 50 yıllık kurum olmamız sebebiyle birikim ve tecrübemiz oldukça fazla. İstanbul’daki, Ankara’daki, Samsun’daki, Iğdır’daki Bahçeşehir Kolejleri ne ise, nasıl bir eğitim öğretim yapıyor ise Sinop’ta açılacak olan kolejimizde de eğitim ve öğretim kalitemiz aynı olacak. 

Tüm atamalarımızı, yayınları, gerekli tüm teknolojiyi merkezden getiriyoruz. Sinop, önümüzdeki yıldan itibaren, dünya çapında global vatandaş yetiştiren, dünya vatandaşı yetiştiren, teknolojiye tamamen hakim, geleceğin eğitimini alacak bireyler yetiştireceğiz. Bildiğiniz gibi 2018 yılı arifesindeyiz. Bu vesile ile tüm Sinopluların yeni yılını kutluyorum. Bu müjdeyi de, sizin aracılığınızla Sinop’a hediye ettiğimizi bildirmek istiyoruz. Şimdiden, hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

YOLUMUZA BAHÇEŞEHİR İLE DEVAM EDECEĞİZ

Sinop’ta uzun yıllar final dershaneleri çatısı altında eğitim faaliyetlerinde bulunan ve daha sonra Sinop Final Temel Lisesi olarak faaliyetlerine devam eden eğitim kurumunun kurucusu ve yönetim temsilcisi Barış Mert, yeni eğitim-öğretim döneminde yollarına Bahçeşehir Koleji ile devam edeceklerini söyledi. Mert; “Bundan sonra Bahçeşehir Koleji olarak yolumuza devam ediyoruz. Kolejimizi 5 bin metrekarelik bir kapalı alan üzerinde inşa ediyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren kampüsün ilk parçası hizmete girmiş olacak. Anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise bölümlerimiz olacak. İnşallah ilerleyen dönemlerde kampüsümüze farklı parçalar ekleyeceğiz. Bunun haricinde bir tane kapalı jimnastik salonu, bir tane kapalı spor salonu, dışarıda da bir tane tenis kortu ve çok amaçlı bir basketbol, voleybol ve hentbol sahamız olacak. Bu kampüs alanı 8 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu. Bizim amacımız çevre düzenlemesi hariç, kampüsün inşaat alanını, iç kısmını Şubat sonu Mart başı gibi bitirmek. Daha sonra ise çevre düzenlemelerini tamamlayacağız. Önümüzdeki yıl ise kesinlikle eğitim-öğretime başlayacağız. Önümüzdeki haftadan itibaren anaokulu, ilkokul, ortaokul olmak üzere tüm gruplarda kayıtlarımızı da başlatıyoruz” dedi.

Advertorial haber
Editör: Vitrin Haber