19-22 Ekim tarihleri arasında İstanbul Ülker Sport Arena’da düzenlenen Off-Season2018 FRC  (FIRST Robotics Competition)  yarışmasında Rookie İnspiration Award  (İlham veren çaylak) ödülünü kazanan Sinop Bahçeşehir Koleji Robotik Takımı Asimov Effect yeni açılan okulun ilk ödülünü kazanmanın gururunu yaşadı. Altı haftalık süreci okulun yeni açılması dolayısı ile üç haftada tamamlamalarına rağmen takım ruhunu en iyi şekilde oluşturarak ve çalışmalarını hızlandırarak okullarını bu yarışmada temsil etti.

KODLAMA VE ROBOTİK ÇAĞIMIZIN EN ÖNEMLİ EĞİTİM DİLİ OLDU
Konuyla ilgili açıklama yapan Sinop Bahçeşehir Koleji Robotik Takım mentorü Ayşe Demirbaş “Kodlama ve robotik çağımızın en önemli eğitim dili ve argümanı haline gelmiştir. Katıldığımız FRC  ‘Zeka için spor’ sloganıyla ortaya çıkan ve bu konuda dünyada en önemli kuruluşlardan biri kabul edilen FIRST’ün  (For Inspiration and Recognition of Science and Technology)Türkiye temsilcisi Fikret Yüksel Vakfı’nın barışçıl, sevgi ve saygıyı önceleyen rekabet anlayışının bayraklaştırdığı bir organizasyondur. Bu yarışmada okulumuzun kazandığı bu ödülü çok önemsiyoruz .Takımımız çok kısa bir sürede oluşturulmasına rağmen yarışmada FIRST ruhunu benimsemede ve geleceğin eğitim dilini sunmada rakiplerine örnek olması ve ilham vermesi nedeniyle büyük beğeni toplamış ve ödüle layık görülmüştür.Bu durum bize önümüzdeki yarışmalar için büyük bir moral kazandırmış , ayrıca bizi cesaretlendirmiş ve hırslandırmıştır” dedi. 

KİCK-OFF  5 OCAK’TA SİNOP’TA GERÇEKLEŞECEK
Demirbaş sözlerine şöyle devam etti; “ Kazandığımız bu ödül ve ekip ruhumuz şehrimizin 21 yy. yeterliliklerini baz alan bu tarz yarışmalarda öncü olabileceğini göstermiştir. Bizde bu gibi etkinliklerin şehrimizde de oluşabilmesi için girişimlerde bulunmaktayız. Bu kapsamda 5 Ocak tarihinde düzenlenecek olan Kick-off (Kitlerin dağıtımı) Sinop’ta gerçekleşecek. Organizasyonun İzmir ve İstanbul sonrasında Sinop’ta gerçekleşecek olmasında takımımızın çalışmalarının önemi büyüktür. Sinop Bahçeşehir Koleji bilime değer veren, geleceğe ayak uyduran aydın bir okul olarak şehrimizi de en iyi şekilde temsil etmeye devam edecektir .” 
Editör: Vitrin Haber