İnteraktif bir ortamda gerçekleşen BKY benim kulübüm Yeşilay projesinin uygulaması öğrencilerin memnuniyetini sağladı. Proje kapsamında ilkokul çağındaki öğrencilere bağımlılıklara karşı hayır denilebilmesi bilinci oluşturuldu. Uygulama öncesi, esnası ve sonrasında öğrencilere sorular sorularak aktif bir şekilde katılmaları sağlandı. Öğrenciler kendi okullarında Yeşilay kulübünü aktif hale getirmelerini için söz verdiler, kendilerini, sevdiklerini ve çevresindeki insanları zararlı alışkanlıklardan korumak için söz verdi.

Konu hakkında açıklama yapan Yeşilay Sinop Şube Başkanı Erkal Boz; “BKY Benim Kulübüm Yeşilay projesinin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da devam edecek, bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir yaşam günümüzde önemi giderek arttı.Bu konuda insanların duyarlı olması ve bilinçlenmesini sağlamak için Ana Sınıfı çağından itibaren çalışmanın başlaması gerekiyor, geleceğin ebeveynlerinin bugünden hayata hazırlanması için bu projeyi tüm çocuklara ulaşıncaya kadar sürdüreceğiz” diye konuştu.

Genç Yeşilay Gönüllüleri tarafından icra edilen etkinlik sonunda öğrencilere baton rozet, yeşilay bilekliği ve mavi kırlangıç dergisi  hediye edildi. 

Editör: Vitrin Haber