Ağrı Patnos Süphan İlkokulunda görev yapan Sinoplu Öğretmen Firdevs Şentürk okullarındaki bilgisayar ihtiyacının giderilebilmesi için sosyal medya üzerinden çağrıda bulundu. Bu sırada gazetemiz Vitrinhaber’in internet sayfasında Sinoplu velilerin Muş ilinde bir köy okuluna yaptığı yardım haberini gören Sinoplu öğretmen, haberde ismi geçen Mehtap Çakır ile irtibata geçti. Vakit kaybetmeden Sinoplu Öğretmen Firdevs Şentürk’ün okulları için istediği bilgisayarı temin edebilmek için harekete geçen Mehtap Çakır, bilgisayar mağazalarını gezerek uygun bilgisayarı aramaya başladı.

Kısa sürede sonuca ulaşan hayırsever vatandaş, Çelik Elektronik sahibi Halil Çelik’in hiçbir ücret talep etmeden verdiği bilgisayarı Ağrı Patnos Süphan İlkokulunda öğrenim gören öğrencilere ulaştırdı.

Böyle hayırlı bir işe vesile olduğu için son derece mutlu olduğunu belirten hayırsever vatandaş Mehtap Çakır, bu hayırda kendisine destek olan Çelik Elektronik sahibi Halil Çelik’e de teşekkür etti.

Çakır; “Ağrı Patnos’ta görev yapan Sinoplu Sınıf öğretmenimiz Firdevs Şentürk, daha önce sizlerin vasıtası ile yaptığımız haberi görünce bana ulaşıyor ve okullarının bilgisayar ihtiyacı olduğunu söylüyor. Bizlerden bu konuda yardım istiyor. Okullarında projeksiyon cihazları var ancak hiçbir bilgisayar yok. Biz de hemen yardımcı olabilmek için harekete geçtik. Bilgisayar satan mağazalara gittik ve durumu anlattık. Sinoplu esnafımız bu konularda gerçekten çok duyarlı. Yine bu talebimizde de geri çevrilmedik. Çelik Elektronik sahibi Halik Çelik beyefendi, tam donanımlı bir bilgisayarın ücretsiz olarak öğrencilerimize ulaşmasını sağladı. Öğretmenimiz, bilgisayarın kendilerine ulaşması ardından öğrencilerle birlikte bir fotoğraf gönderdi ve bizlere teşekkür etti. Bizler de bir hayra vesile olmanın mutluluğunu yaşadık. Bu hayrın gerçekleşmesinde destek olan başta Çelik Elektronik sahibi Halil Çelik’e ve tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Editör: Vitrin Haber