Sinop Arı Yetiştiricileri Birliği ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde açılan arıcılık kursu sona erdi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen kus sonunda sınava giren kursiyerlerden başarılı olan 68 kursiyer düzenlenen törenle arıcılık sertifikası aldı.

Sinop Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen sertifika törenine İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şahin Değirmen, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turgay Altun, Müdür Yardımcıları Mümine Şahin, İsmail Çelik, Sinop İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şenol Tabak ile kursiyerler katıldı. 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan programda bir konuşma yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turgay Altun, belge almaya hak kazanan tüm kursiyerleri tebrik etti. 

Altun; “Şenol Bey bize geldiği zaman, açılacak olan bu kursa açıkçası bu denli bir katılım beklemiyorduk. Yaklaşık bir 40 kişi müracaat eder ve bu sayı ile de tamamlarız diye düşünüyorduk. Ancak, gerek tarım il müdürümüz, gerekse il milli eğitim müdürümüz bizlerden desteklerini esirgemediler ve Şenol Tabak Başkanımız da gerçekten çok büyük gayret gösterdiler. 80 kişilik bir grupla yola çıktık. Bu yolculuk sonunda da 68 kursiyerimize belge vereceğiz. Bu anlamda her iki il müdürümüze de teşekkür ediyor, bugün burada belge alacak tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyor başarılar diliyorum” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Sinop İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şenol Tabak ise kursun açılmasında kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.

Tabak; “Sinop’ta arıcılık faaliyetlerinin gelişimine katkı sağlayacak olan bu önemli kursun açılmasında bizlere destek olan başta Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Turgay Altun bey ve kurum personellerine, bizlere kurs süresince derslerimizi görebileceğimiz sınıf ortamını sağlayan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz Sayın Şahin Değirmen beye, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Nevzat Türkkan Beye sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. 18 Aralık tarihinde başlayan ve toplamda 72 saat süren kursumuzda kursiyerlerimize arıcılık faaliyeti ile ilgili tüm bilgiler verildi. Kursumuzda arıcılarımıza 4 ayrı arıcılık dergisini ücretsiz olarak dağıttık. Ayrıca, Sinop Arıcılar Birliğimizin bastırdığı paket arıcılık kitabını hediye ettik. Bunların yanında Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesinde bastırılan 330 sayfalık arıcılık kitabını 10 TL’lik bir ücret karşılığında tüm kursiyerlerimize dağıttık. Bizler de sürekli olarak katılım sağladığımız kursta kursiyerlerimizle kendi deneyim ve tecrübelerimiz paylaştık. Şimdi de kuralarımıza katılarak başarı gösteren 68 kursiyerimiz belgelerini alacaklar. Ben tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyor, bundan sonraki yaşantılarında da başarılar diliyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların sonunda kursta başarılı olan kursiyerlere belgeleri verildi. 
Editör: Vitrin Haber