Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sinop Bürosu çalışanları II. Üniversite tanıtım faaliyetlerine Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve Meslek Yüksekokulunda stand açarak devam ettiler.  Öğrencileri Açıköğretim sistemi, II. Üniversite ve e-sertifika programları hakkında bilgilendire AÖF Sinop Bürosu çalışanları, II. Üniversite ile ilgili broşür dağıttılar.

İkinci Üniversite Kapsamında; Yükseköğretim kurumlarının herhangi bir lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler okudukları veya mezun oldukları programlardan aynı alanda olmamak üzere Anadolu Üniversitesi'nin Açık öğretim Sistemi ile öğretim yapan Açık öğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin ön lisans veya lisans programlarından herhangi birini tercih edebilirler. 

Herhangi bir yükseköğretim kurumunun ön lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim fakültesinin ön lisans programlarından birine, okumakta veya mezun oldukları alanlarda olmamak kaydıyla, sınava girmeden ve örgün veya uzaktan öğretimdeki kayıtlarını sildirmeden doğrudan Anadolu Üniversitesine başvurmak suretiyle kayıt yaptırabilecekler. 
Adaylar, http://aof.anadolu.edu.tr adresinden kayıt otomasyonu bağlantısı 'İkinci Üniversite' linkine tıklayarak internet başvurularını gerçekleştirebilecekler. Daha sonra kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak, banka ödemesini yaptıktan sonra AÖF Bürolarından kayıt işlemlerini tamamlayacaklar.

“En az lise ve dengi okullara ait bir diplomaya sahip olan herkesin başvurabileceği e-sertifika programlarında eğitim ve öğretim internete dayalı olarak uzaktan öğretim yöntemiyle gerçekleştirilecektir. Böylece çalışmakta olan ya da kendi işini kurmayı düşünen girişimcilerin iş yönetimi alanında rekabet güçlerini arttıracak bilgi ve becerileri Anadolu Üniversitesi uzaktan öğretim sistemi bünyesinde muhasebe, pazarlama, girişimcilik, finans, sekreterlik, eğitim ve yönetim alanlarında açılan e-sertifika programları, ihtiyaçlar dikkate alınarak hazırlanmıştır. Uzaktan eğitim yöntemiyle edinmeleri mümkün olacaktır.    

Anadolu üniversitesi e-sertifika programları Açıköğretim sistemindeki derslerden yararlanmak isteyen fakat üniversite sınavını kazanamayanlar için iş kurma ve yönetme konularında eğitim görme fırsatı sunmaktadır” 
Editör: Vitrin Haber