Anaokulu,Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi yerleşkesindeki lojmanların zemin katında, kendisine tahsis edilmiş ve özel olarak hazırlanmış iki ayrı daireyi ve bahçesini kapsamaktadır. Kullanılan tüm malzemeler çocukların gelişimlerini desteklerken sağlıkları ve hijyenik özellikleri de göz önünde tutulmuş. Nasıl mı?
Anaokulunun zemini özel kaydırmaz bir malzemeyle kaplanmış,
İç donanım malzemelerinde sivri köşeler yuvarlatılmış, prizler emniyetli hale getirilmiş ve kurumun içindeki tüm eşikler kaldırılmış,
Kurum içinde kullanılan duvar renkleri ve donanım malzemelerinin renkleri çocukları zinde tutacak veyaratıcılıklarını tetikleyecek şekilde yapılandırılmış,
Duvarlarda çocukların okulu sevmeleri ve kendilerinidenizin içinde hissetmeleri için Güzel Sanatlar Lisesinden öğrenciler ve öğretmenleri tarafından titizlikleözel olarak oluşturulan son derece yaratıcı bir “denizaltı” görüntüsü yer almakta,
Oyuncak kütüphanesi oluşturulmaya başlanmış ve raflarda çocukların kendilerinin özgürce seçip, alıp oynamaları için oyuncaklar yer almakta,
Kurumda sadece ahşap malzeme kullanılmış. Oyuncakların hepsi ahşap ve boyaları çocuk sağlığına uygun olarak seçilmiş. Gelecekte ise anaokulu, kendi kullanacağı oyuncakları tasarlayıp ürettirmeyi planlıyor.

Deniz Yıldızları Anaokulunun yerleşke ve yapısı hakkında bilgi verirmisiniz?

Deniz Yıldızları Anaokulumuz, üniversitemiz lojmanlarının zemin katında yer alan iki dairenin lojman genelinden estetik bir şekilde ayrılarak farklı bir girişle hizmet verecektir. Her dairede araştırma ve gözlem yapmaya uygun olarak hazırlanmış birer gözlem odası, içerisinde gözlenen odaya ait ses sistemi, çocuk psikolojisi ve eğitim gereklilikleri de göz önünde bulundurularak yerleşiminden, renklerinden, donanımına kadar özenle hazırlanmış olan etkinlik sınıfıbulunmaktadır. 
Çocukların güvenlikleri için onları bahçede, koridorda ve yemek salonunda gözleyecek 24 saat aktif halde olan kamera sistemi kurulmuştur. 
Bunların haricinde anaokulumuzda idari birim, mutfak, çocuk fen ve inceleme laboratuvarı, yemek alanı, oyuncak kütüphanesi, masal/hayal odası gibi birimlerbulunmaktadır. 
Lavabolarçocuklara göre en uygun şekilde yapılandırılmış olup engelli bireyler de düşünülerek onlara yönelik bir engelli lavabosu ve giriş çıkış için gerekli eğimler ve rahat giriş için ekstra bina içi kapı gibi ayrıntılar göz önünde bulundurulmuştur.
Anaokulumuzun dış mekanında, özel olarak dizayn edilerek çocukların yaratıcılıklarını geliştirmelerine yardımcı olacak ve özel malzemelerden üretilecek olanoyun parkının yanı sıra, çocukların doğa ile iç içe olmasını sağlamak amacıyla sera ve yeşil çim alanı oluşturma çalışmalarımız devam etmektedir.
 Anaokulumuzun hem iç hem de dış mekânı ile çocukları cezbedecek, onlara yeterli uyarıcı ortam sağlayacak bir donanım oluşturulması hedeflenmiştir.
Deniz Yıldızları Anaokulunda nasıl bir eğitim süreci ile karşılaşacağız? 
Anaokulumuz çağdaş veçok boyutlu eğitim programı ile37-66 ay arasında bulunan çocuklara en iyi şekilde donatılmış iç ve dış mekanla oluşturulacak ideal bir eğitim ortamında öğretmenlerimiz, yardımcı öğretmenlerimiz, temizlik elemanlarımız ve aşçımızile tam gün eğitim vermeyi amaçlamaktadır.
Çocukların bedensel, bilişsel, sosyal, duygusal gelişmelerini destekleyici uygun etkinliklerle günlerini hem eğlenceli, hem de eğitime yönelik olarak dolu geçirmeleri hedeflenmiştir.
Çocukların eğlenirken öğrenmelerini, bu sayede yaratıcılıklarını ve okula yönelik olumlu tutumlarını desteklemek istiyoruz. 
Oluşturulacak olançağdaş eğitim modelleri çerçevesinde benlik kavramlarının olumlu gelişimini sağlamak; öğrenci merkezli aktif öğrenme ortamları oluşturmak, bu küçük bireylerin kendilerini özgürce  ifade edecekleri, saygı, sevgi, işbirliği, yardımlaşma, hoşgörü, paylaşma, duygu ve davranışlarını geliştirecekleri demokratik  eğitim ortamları sunmak bizim için önemlidir.
Çocukları ilköğretime hazırlamak, başta dil becerileri olmak üzere temel iletişim becerilerini, problem çözme, düşünme ve karar verme yetilerini geliştirmek amacını taşımaktayız.
Anne-baba-öğretmen işbirliğini temel almaktayız. 

Merkeze bağlı olarak hizmet verecek olan Deniz Yıldızları Anaokulu aktif hale gelerek öğrenci alımına ne zaman başlayacak?
Deniz Yıldızları Anaokulu 2012-2013 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı içerisinde faaliyete geçecektir. Velilerimiz, merkeze kabul edilen çocuklarla ilgili gerekli belgeleri tamamlayarak 16–22 Ocak tarihleri arası kesin kayıtlarını yaptırabileceklerdir.Anaokulumuz 4 Şubat 2013 tarihinde hizmet vermeye başlayacaktır.
Merkezinizin kadrosunu tanıtır mısınız?
Deniz Yıldızları Anaokulumuz, Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezimiz tarafından yönetilmektedir. Yönetim birimimiz yönetim ve danışma kurulundan oluşmaktadır. 
Kadromuz; Müdür olarak ben, Yrd.Doç.Kibar Aktın, alanında tecrübeli ve uzman olan müdür yardımcılarımızÖğr. Gör.Binhan Koyuncuoğlu ve Öğr. Gör.Ayşegül Ustaoğlu, şube müdürümüzYusuf Ziya Gökkaya ve memurlarımızdanKübra Bayrakdar’dan oluşmaktadır. Eğitim kadromuzu, alanında çeşitli okullarda öğretmenlik ve yöneticilik görevi yapmış tecrübeli üç öğretim görevlisiöğretmenSeçil Yıldız, Muhammed Ali Zoroğlu ve Özlem Zoroğlu ileKız Meslek Liselerinin çocuk gelişimi ve anaokulu öğretmenliği bölümlerinden mezun yardımcı öğretmenler oluşturmaktadır.Her sınıfın bireruzman öğretmeni,birer yardımcı öğretmeni ve yardımcı personeli bulunacaktır. 
Müzik, drama, sanat, yabancı dil ve bilgisayar derslerimiz için de üniversite kadromuzdan branş öğretim elemanları görevlendirilecektir.
Sanat ve Yaratıcılık etkinliklerimiz Öğr. Gör. Ceren Demiralp,
Drama ve Müzik etkinliklerimiz Öğr. Gör. Esra Yücesan,
İngilizce etkinliklerimiz Okt. Zeren Bektaş tarafından yürütülerek, 
çocuklarımızın gelişiminin en hızlı olduğu dönemde alan uzmanlarıyla birlikte eğitimlere katılacaklardır. 
Ayrıca bu süreçte bizlere üniversitemiz,
Diyetisyeni tarafından çocuklarımıza uygun aylık menüler hazırlanacak, 
Psikolojik Danışmanımız Dr. Abdullah Nuri Dicle tarafından ailelerimize ve çocuklarımıza bireysel danışmanlık hizmeti verilecek ve 
Hemşiremiz yarı zamanlı olarak kurumumuzda yer alırken, her ay çocuklarımızınuzman çocuk doktoru tarafından genel sağlıkkontrolleri gerçekleştirilecektir.

Anaokulumuzun kuruluşuna yönelik her aşamada üzerinde titizlikle çalışan ve fazlasıyla emek veren ekibimle meşakkatli ve böylesine önemli bir görevi üstlenmekten son derece gurur duymaktayız. Çocuklarımızla birlikte bizler de anaokulumuzun açılmasını coşku ve heyecanla beklemekteyiz. Üniversitemize ve Sinop’a katkıda bulunması dileğiyle, açılışımızda çocuklarımızla birlikte tüm Sinoplularıyanımızda görmeyi umuyoruz.




Editör: Vitrin Haber