Türkiye'nin önde gelen eğitim kurumları arasında yer alan ve eğitimin kalitesini yükseltmek hedefiyle yatırımlarına devam eden Bahçeşehir Okulları, Sinop Kampüsünü 2018-2019 eğitim öğretim yılında eğitime açtı. Bahçeşehir Koleji Sinop Kampüsü Kurucu Temsilcisi Barış Mert, okul binasında basın mensupları ile bir araya gelerek, bahçeşehir koleji eğitimleri ve ileriye dönük projeleri ile ilgili bilgiler verdi. Bahçeşehir Koleji Sinop Kampüsünün 2017-2018 Eğitim öğretim yılında 271 öğrencisi ile eğitim hayatına başladığını belirten Bahçeşehir Koleji Sinop Kampüsü Kurucu Temsilcisi Barış Mert, Türkiye’de ve dünyada  kendini kanıtlamış olan Bahçeşehir kolejini Sinop’a getirmiş olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Mert; “Toplamda 6 bin metrekarelik alan içerisinde yer alan Bahçeşehir Sinop kampüsünün Bin 500 metrekaresi içerisinde binamız kurulu, geriye kalan 4 bin 500 metrekarede ise bahçe ve sportif alanlar mevcut. Ama birkaç yıl içerisinde kampüste var olan eksiklikler de tamamlanmış olacak. Ancak bizim öğrencilerimizin eksikliğini hissedeceği bir noksanlığımız yok. Diğer bahçeşehir kolejlerinde hangi yöntemler uygulanıyorsa burada da o yöntemler uygulanıyor. Yani diğer kampüslerden bir farkımız ya da eksiğimiz yok. Şuanda okulumuzda 271 öğrencimizle eğitimlerimiz devam etmekte. Toplam kapasitemiz ise 644. Anaokulundan başlayarak İlkokul Ortaokul ve lise bölümlerimiz de eğitim vermekteyiz. Her okulumuzun ayrı müdürleri bulunmakta. Kolejimizde toplam personel sayımız ise 55. Bu sayının büyük çoğunluğunu öğretmen arkadaşlarımız oluşturmakta. Tabi bu sayı Sinop için de önemli bir istihdam kaynağı. 55 kişi burada görev yapıyor. Sinop’u düşündüğümüzde 55 kişinin çalıştığı özel işletme çok yoktur. Bahçeşehir’in ilimiz için görülmeyen olumlu etkileri de var. Çocukları iyi eğitim alsın diye Sinop’tan tayin isteyen insanlarımız vardı. Ancak Sinop’a bahçeşehir açıldıktan sonra bu kararlarından vazgeçtiler. Bu da dolaylı olarak kente olumlu bir etki sağlıyor.

Biz açıkçası bu ailenin içerisine girmeden önce bahçeşehirin bu kadar büyük bir oluşum olduğunu hissetmiyorduk. Ama üniversitesi ile olsun, yurt dışındaki kampüsleri ile olsun, kullandığı eğitim metodu ile olsun Türkiye’de oldukça iyi yerlerde” dedi.

TÜRKİYE’Yİ EĞİTİMDE GLOBAL BİR MARKA HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ
Bahçeşehir kolejinin şuanda dünyada 6 ülkede eğitimlerine devam ettiğini ifade eden Bahçeşehir Koleji Sinop Kampüsü Kurucu Temsilcisi Barış Mert, verdiği eğitim kalitesi ile adından söz ettiren bBahçeşehir Koleji’nin Türkiye’yi eğitimde global bir marka haline getirmeyi amaçladığını söyledi.

Mert; “Biz ilkokullarımızda, ortaokullarımızda ve liselerimizde STEM adı verilen bir dil ile çalışıyoruz. Bu eğitim yöntemi, dünyada Amerika başta olmak üzere İngiltere, Almanya ve Finlandiya da kullanılmakta. Örneğin İngiltere’de yer alan Cambridge’ye STEM programını bahçeşehir düzenleyerek gönderiyor. Yani STEM’i hem kullanıyoruz, hem de ihraç ediyoruz. Bu çok önemli bir şey. Şöyle bir baktığımızda Türkiye’nin dünyada çok tanınan global bir markası yok. Bahçeşehir’in amacı Türkiye’nin eğitimde global bir marka olması. Bu yolda da başarılı bir şekilde ilerliyoruz. Şuanda Amerika Washington’da bir kampüsümüz var. Bununla birlikte İtalya Roma’da, Almanya Berlin’de, Gürcistan Batum’da, Kıbrıs’ta ve Kanada’da bir kampüsümüz var. Bu kampüsler Bahçeşehir’in globale açılan kapıları” diye konuştu.

BAHÇEŞEHİR, SİNOP İÇİN BÜYÜK BİR KAZANÇ
Bahçeşehir’in ülke genelinde başarılı bir eğitim çizgisi olduğunu hatırlatan Bahçeşehir Koleji Sinop Kampüsü Kurucu Temsilcisi Barış Mert, bu anlamda bahçeşehir kolejinin Sinop için büyük bir kazanç olduğunu belirtti. Mert; “Bahçeşehir, içinde barındırdığı tüm özellikleri ile Sinop için büyük bir kazanç. Bahçeşehir koleji tüm ülkede aynı eğitim metodu ile hareket etmekte. Bizim her bir öğretmenimizin bir hafta boyunca ne yapacağını genel müdürlüğümüz yolluyor. Dersin hangi sayfalar aralığında anlatacağına, hangi materyallerin kullanılacağına kadar hepsi genel müdürlük tarafından gönderilen maillerle belirleniyor. Dolayısıyla Sinop’taki bahçeşehir ile Anakara’daki bahçeşehir tamamen aynı. Yani ülkemizin her yerinde aynı kalite ve standartta eğitim vermekteyiz. Farklarımız sadece fiziki anlamda olabilir. Bazı kampüslerimizde olimpik yüzme havuzu varken bizde yok. Ancak akademik başarı noktasında tamamen aynı noktadayız” dedi.

ÖĞRENCİLERİMİZE TEMELDEN YABANCI DİL EĞİTİMİ VERİYORUZ
Bahçeşehir kolejinin yabancı dil eğitimine ayrı bir önem verdiğinin altını çizen Bahçeşehir Koleji Sinop Kampüsü Kurucu Temsilcisi Barış Mert, öğrencilerin ilkokul 1. Sınıftan itibaren İngilizce eğitimi aldığını söyledi. Mert; “Okulumuzda 2 tane yabancı uyruklu öğretmenimiz görev yapmakta. Bunlardan bir tanesi Zimbabveli diğeri ise Ukraynalı. Bu öğretmenlerimizin ikisi de İngilizce öğretmeni. Toplamda 6 tane yabancı öğretmenimizin 2 tanesi yabancı 4’ü ise Türk. İlkokul 1. Sınıfta öğrenim gören öğrencilerimiz daha okuma yazmayı tam olarak bilmezken, İngilizce konuşabilme seviyeleri, Türkçe okuma yazmadan daha ilerde. Bu bizim için oldukça mutluluk verici bir durum. Okulumuzda ilkokul 1’lerimiz 11 saat İngilizce görüyorlar. Umarız ilerleyen dönemlerde devletimiz de bu konuya önem verir ve devlet okullarımızda da yabancı dile ağırlık verilir” diye konuştu.

Bahçeşehir Koleji Sinop Kampüsü Kurucu Temsilcisi Barış Mert, açıklamalarının ardından basın mensuplarına kampüsü gezdirerek, birimler hakkında bilgiler verdi.


Advertorial

 
Editör: Vitrin Haber