İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, "Çocuklarımızın yapabildiklerine teşekkür etmeli yapamadıkları üzerinde onların düşünceleri ile birlikte çözüm üretmelerine veliler olarak rehberlik etmeliyiz. Yılsonu tatili böyle bir anlayışla değerlendirilmeli ve çocuklarımızın tatilini sağlıklı bir şekilde geçirmeleri için onlara uygun ortam ve fırsatlar verilmelidir" dedi. 

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, 2013-2014 eğitim-öğretim yılının sona ermesi ardından mesaj yayımladı. Akkurt mesajında, eğitimcilere, velilere ve öğrencilere çeşitli mesajlar verdi. 
 
Sorunsuz bir yıl geçirdik
Başarılı bir eğitim öğretim yılını huzur ve güven içerisinde sona erdirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Akkurt, masajında şu ifadelere yer verdi; "Yorucu ve yoğun geçen bir yılın ardından heyecanla beklenen karne gününde sizlerle aynı heyecanı paylaşmanın mutluluğunu yaşamaktayım. Saygıdeğer Öğretmen Arkadaşlarım, istikbalimizi şekillendiren, toplumumuzun, asıl mimarları olarak her şeyin en güzelini hak eden iyilik abideleri, sizleri muhabbetle selamlıyorum.  Öğrencilerimizi bir taraftan çağın tehlikelerine, popüler kültürün kuşatmasına karşı korurken, diğer taraftan alacakları eğitimle ailesine, yaşadığı çevreye, toplumuna faydalı, idealleri olan gençler olarak yetiştirmek için siz değerli öğretmenlerimizin desteğini yanımızda göreceğimden şüphem yok. Yıl içerisinde vermiş olduğunuz emek ve iyi niyetli çalışmalarınızdan dolayı sizleri kutluyor, verimli bir tatil geçirmenizi temenni ediyorum.

Çocuklarınıza rehberlik yapın
Kıymetli Veliler, hiçbir başarı ya da başarısızlık tesadüf değildir. Başarısızlığın sorumlusu sadece öğrenci değildir. Bu bir eğitim-öğretim iklimidir, dolayısıyla bu mekanizmanın içinde yer alan herkes sorumludur. Unutmamalıyız ki, sağlıklı bir iletişimle ancak sağlıklı nesiller yetiştirebiliriz. Çocuklarımızın yapabildiklerine teşekkür etmeli yapamadıkları üzerinde onların düşünceleri ile birlikte çözüm üretmelerine veliler olarak rehberlik etmeliyiz. Yılsonu tatili böyle bir anlayışla değerlendirilmeli ve çocuklarımızın tatilini sağlıklı bir şekilde geçirmeleri için onlara uygun ortam ve fırsatlar verilmelidir. Çocuklarımız için yaptığınız fedakârlıklar için sizlere teşekkür ediyorum.

Bol bol kitap okusunlar
Sevgili Öğrenciler, önümüzdeki yıl için hedefler belirleyip, kendinizi ona göre yetiştirmelisiniz. Sizi dinlendirecek aktivitelerin yanı sıra kendinizi yetersiz gördüğünüz konularda eksiklerinizi tamamlamalı bol bol kitap okumalısınız. Kitap okumak için tatili fırsat bilmelisiniz. Kendi geleceğiniz için harcadığınız zaman ve verdiğiniz emek için sizlere teşekkür ediyorum. İlimizin eğitim kalitesini artırmak için her türlü desteği veren başta Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger olmak üzere Kaymakamlarımıza, eğitim için gayret ve fedakârlıklarını eksik etmeyen İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile il, ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri yönetici ve personeline, okullarda öğrencilerimizi emanet ettiğimiz tüm yönetici ve öğretmenlerimize, eğitimde en büyük yardımcılarımız arasında yer alan okul aile birliği yönetici ve üyelerine, kıymetli velilerimize teşekkür ediyor, çocuklarımızın tatilini sağlık, mutluluk ve huzur içinde geçirmelerini diliyorum"

Editör: Vitrin Haber