Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde düzenlenen açılış programına; Sinop Üniversitesi ve Türkiye’nin farklı illerinden çok sayıda akademisyen katıldı.
  
Programın açılışında konuşan Etkinlik Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Çorman, düzenlenen eğitim ile akademisyenlerin, ulusal ve uluslararası destek programlarına yönelik proje hazırlama ve yürütme becerilerini geliştirmeyi amaçladıklarını ifade etti.
 
Ardından Proje Hazırlama ve Yürütme Eğitiminin ilk dersini veren Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adil Denizli, katılımcılara bilim ve teknolojide özgün çalışmalar ortaya koyarak, projeler üretme konusunda önemli bilgiler verdi.
  
Prof. Dr. Adil Denizli, konuşmasında bilim insanlarının ürettiği projelerle, üniversitelerin potansiyel gücünü ortaya çıkarması gerektiğini vurguladı.
 
Etkinlik kapsamında; proje yürütme ve değerlendirme alanında deneyim sahibi olan Prof. Dr. Adil Denizli, Prof. Dr. Emir Baki Denkbaş, Prof. Dr. Sinan Akgöl, Prof. Dr. Lokman Uzun, Doç. Dr. Bora Garipcan ve Prof. Dr. Filiz Kuralay katılımcılara teorik, uygulamalı ve interaktif eğitimler verilecek.

Eğitimde katılımcılara, TÜBİTAK’a sunulan başarılı ve başarısız proje örnekleri sunularak; etkili bir proje planlaması, proje önerisi bölümleri ve proje yönetim süreçlerini içeren ana bölümler hakkında bilgiler sunulacak.
  
Katılımcılara örnek proje hazırlama eğitiminin de verileceği “Temel ve Uygulamalı Bilimlerde Araştırma-Geliştirme Projeleri Hazırlama ve Yürütme Eğitimi”, 12 Eylül 2018 Çarşamba gününe kadar devam edecek.
Editör: Vitrin Haber