Sinop Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezinde düzenlenen panele; Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Emel Çankaya, Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Gülseren Kan Şahin ve Sinoplu kadınlar katıldı.

Programın açılışında konuşan Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Emel Çankaya, seminere katılan misafirlere teşekkür ederek, “Merkezimiz her daim kadınlarımızın hizmetindedir. Burada kadınlarımıza fayda sağlayacak eğitimler ve projeler üretmek için sizlerin de desteğini bekliyoruz” dedi.
 
Seminerde “Ailenin Öznesi Olarak Kadın ve İletişim” konulu bir sunum yapan Sinop Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Fatma Yüce, kadının aile içindeki rolü ve toplumsal gelişime sağladığı katkılar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Konuşmasında sağlıklı bir iletişiminin, kişinin duygularını sağlıklı bir şekilde ifade edebilmesiyle mümkün olacağını belirten Dr. Öğr. Üyesi Fatma Yüce, “Sağlıklı iletişim için aile içerisinde "Özne-Nesne", "Özne-Karşıt Özne" modelleri terk edilip "Özne-Özne" modeli geliştirilmelidir. Böylece aile içerisinde Özne olabildiğini hisseden ya da kendisine Özne olma bilinci kazandırılan kadın, yetiştirdiği sağlıklı bireylerle sağlıklı bir toplumun teminatı olacaktır” dedi.
 
Güçlü bir aile yapısının, kadının kullanacağı güçlü iletişim modeliyle mümkün olacağını vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Fatma Yüce, kadının kullanacağı doğru iletişim modelinin, tüm toplum değiştirecek güce sahip olduğunu ifade etti.
 
“Ailenin Öznesi Olarak Kadın ve İletişim” semineri ikramla sona erdi.
 



 
Editör: Vitrin Haber - Gülay Yıldırım Kavak