İlçe Kaymakamlığı ve Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle Sinop Üniversitesi Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Sinop İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli psikolog Remziye Demirbaş katıldı. 

Demirbaş, burada yaptığı konuşmada, bir kişinin eşine, annesine, babasına, çocuklarına, kardeşlerine ve yakın akrabalarına uyguladığı şiddetin tamamını aile içi şiddet olarak tanımladıklarını söyledi. 
Evliliğe dair farklı kabullerin, zıt görüşlerin, farklı bakış açılarının ve gerçekleşmeyen beklentilerin çiftlerin evliliklerinde huzursuzluk yaşanmasına neden olduğunu anlatan Demirbaş, şöyle konuştu: "Sorunların çözümünde iletişim yoluna gitmeden, birbirlerini suçlayıcı ifadeler kullanması, ailelerin de olumlu yaklaşma yerine oğlumuz ya da kızımız haklı haksız gibi yaklaşımlarla çözüm yerine gerilimi artırmaları ne yazık ki şiddetin ilk adımlarının atılmasına neden oluyor. Topluma namus nedir denildiğinde 'Bizim yaşam sebebimiz, biz onun için yaşarız. Ölürüz ya da öldürürüz' gibi tanımlar oluyor. Her gün izlediğimiz haberlerde de bunların örneğini görüyoruz. Şiddetin etki ve sonuçlarına baktığımızda büyüme ve gelişmede problemler, organ yaralanmaları, kalıcı sakatlanmalar ve ölümler olabiliyor. Psikolojik ve ruhsal sorunlarına baktığımızda kişilik bozuklukları, depresyon, uyku düzensizliği, korku, endişe, alkol ve madde bağımlılığı, intihar eylemi, saldırganlık ve şiddet eğilimi, başarısızlık ve uyumsuzluk gibi sonuçlarını görüyoruz." 

Konferansa, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Mermerci, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Gül, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Murat Keskin, Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Faruk Alparslan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. 
Editör: Vitrin Haber