Minik Anaokulu öğrencileri, Sinop Bilim Sanat Merkezi tarafından yürütülen etkinlikleri yerinde görerek bilimle tanıştı.

Ada Ana Okulu öğretmeni Fatma Kuş, nezaretinde BİLSEM’e gelen minikler, okul öğrencilerinin yaptığı birçok bilimsel materyalleri ve çeşitli etkinlikleri meraklı bakışlarla yerinde inceledi.
Öğrencilerini bilimle buluşturan Ada Anaokulu öğretmeni Fatma Kuş, kendi okulunda verdikleri eğitimin yanı sıra miniklere bilim ve sanatı sevdirmek adına gezi düzenlediklerini kaydetti.

Bilimsel ve Sanatsal konularda öğrencilerin dikkat ve merakını oluşturmayı hedeflediklerini belirten Kuş, “Ada Ana Okulu olarak, çocuklarımızın en iyi eğitimi almaları için her türlü ayrıntıyı düşünüyoruz. Bu kapsamda bilimsel ve sanatsal gelişmeleri yakından incelemek, görmek çocukların yaparak yaşayarak öğrenmelerine katkıda bulunmak amacıyla okul dışında bulunan öğrenme ortamlarına geziler düzenliyoruz. Gelecek kuşakları ve toplumları ileri taşıyacak olan bilim ve sanata dair farkındalık yaratmak amacıyla Ada Ana Okulu “Hayalperestler Sınıfı” öğrencileri olarak ilk gezimizi BİLSEM’e düzenledik. Burada yapılan bilimsel ve sanatsal çalışmalar çocuklarımızın oldukça ilgisini çekti. Yaşlarına uygun bir şekilde verilen bilgiler eşliğinde inceledikleri ürünler çocuklarımızda büyük bir mutluluk, merak ve ilgi uyandırdı. Bu tür gezi etkinliklerle çocuklarımızın ufkunun açılacağına inanıyorum ve gezi etkinliklerini sıkça düzenlemeyi planlıyoruz. Buradan BİLSEM idareci ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum” dedi. 

Editör: Vitrin Haber