2019-2020 Akademik Yılında açılması hedeflenen Üniversite Öğrenci Yaşam Merkezi, Spor Bilimleri Fakültesi ile Tribün İnşaatlarında çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın ve beraberindeki heyet, inşaatlarda incelemelerde bulundu. 

Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın ve beraberindeki heyet ilk olarak, toplam inşaat alanı 15 bin 265 metre kare olan Öğrenci Yaşam Merkezini inceledi. Rektör Dalgın, incelemeler esnasında, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Kayhan Koyuncu’dan son durum hakkında bilgiler aldı. 

SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYATA ÇOK ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAK
Hizmete sunulduğunda öğrencilerin eksikliğini hissettiği birçok sosyal ve kültürel ihtiyaca cevap verebilecek olan Öğrenci Yaşam Merkezi bünyesinde; Sinoplu esnafların kiralayabileceği 14 adet dükkan, 1 adet sinema, banka ve kargo şubeleri için ayrılan ofisler, 2500 kişilik öğrenci ve personel yemekhaneleri, 8 adet öğrenci kulüp odası, 2 adet öğrenci temsilcisi odası ile fuaye alanları gibi bir çok alan bulunuyor. 

ÜNİVERSİTE SPOR KOMPLEKSİ TAMAMLANIYOR 
FİFA standartlarına uygun Atletizm Pisti ve Sentetik Yüzeyli Futbol Sahasının bitirilmesinin ardından kısa bir süre önce yapımına başlanılan Spor Bilimleri Fakültesi ve tribün inşaatlarında da sona gelindi. 

HUMMALI ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

2019-2020 Akademik Yılına yetiştirilmesi için hummalı ve titiz çalışmaların sürdürüldüğü inşaatları gezen Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Spor Bilimleri Fakültesi Binası tamamlandığında spor kompleksinin eksiksiz bir şekilde öğrencilerin kullanımına sunulacağını söyledi.

Dalgın; “Bu sayede öğrencilerimiz ilgilendikleri alanlarda spor etkinliklerini diledikleri gibi yapabilme imkânı bulacaklar. Ayrıca uluslararası standartlardaki atletizm pisti ile birlikte üniversitemizde önemli organizasyonlara ev sahipliği yapabileceğiz” dedi. 
Yeni Kampüs alanı ve binalar tamamlandığında öğrencilerin sosyal ve kültürel açıdan birçok ihtiyacını karşılayacağını ifade eden Rektör Dalgın, “Bizler Sinop Üniversitesi ailesi olarak gayret göstermeye; üniversitemiz ve bu şehrin geleceği için çalışmaya devam ediyoruz. Başlatmış olduğumuz inşaatlarımızı söz verdiğimiz gibi bir bir tamamlıyoruz. Selçuklu Mimarisi örnek alınarak yükselen Yeni Kampüs Alanımız tamamlandığında, öğrencilerimizin sosyal olanakları ve modern fiziki alt yapısı ile güçlü bir ortamda eğitim görmelerine imkân sağlayacak” diye konuştu. 

İncelemelerde Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’a, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl ve Prof. Dr. Ahmet Tabak, Genel Sekreter Mehmet Atlı, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Kayhan Koyuncu, Sağlık Kültür Daire ve Spor Daire Başkanı Namık Sucu ile Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı personeli eşlik etti.

Editör: Vitrin Haber