Sinop ili genelinde 2 bin 517 öğretmenin görev yaptığı 213 okulda 35 bin 388 öğrenci 2018 – 2019 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi ile birlikte tatile merhaba dedi. 

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan öğrenciler sabahın erken saatlerinden itibaren okullarına giderek, büyük bir sevinçle karnelerini aldı. Kimi öğrenci notlarına üzülürken, bazı öğrenciler ise karneleriyle birlikte aldıkları başarı belgeleriyle tatil sevinçlerini ikiye katladı.  Bu arada uzmanlar, aileleri düşük karne notları nedeniyle çocuklara psikolojik baskı yapmamaları konusunda uyardı. 

Atatürk İlkokulunda gerçekleştirilen karne törenine Sinop Valisi Köksal Şakalar, Milli Eğitim Bakanı Danışmanı Adem Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit, Sinop Defterdarı Naci Günaydın, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Atatürk İlkokulu Müdürü Cevat Okutan, öğrenmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.


Atatürk İlkokulunda protokol üyeleri tarafından öğrencilere karneleri ve hediyeleri dağıtılarak hatıra fotoğrafı çektirildi.   
Vali Köksal Şakalar, Öğrencileri tebrik ederek, " 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının 2. döneminde de  başarılarınızın devamını diliyorum" dedi.

GÜZEL VE VERİMLİ BİR TATİL DİLİYORUM
2018-2019 eğitim öğretim yılının 1’inci kanaat dönemini sağlıklı ve başarılı bir şekilde geride bıraktıklarını belirten Atatürk İlkokulu Müdürü Cevat Okutan; “ Geleceğimizin teminatı olan tüm öğrencilerime aileleri ile birlikte geçirecekleri güzel ve verimli bir tatil diliyorum. Tatil süresince bol bol kitap okuyarak beyin jimnastiği yapmalarını öneririm” dedi.


Kutsal ve ulvi mesleğin değerleri bireyleri, emek sarf ederek fedakarca tüm olumsuzluklara rağmen sabır göstererek geleceğimizi emanet edeceğimiz öğrencilerimizi yetiştirme gayreti olan öğretmenlere saygı ve sevgilerimi sunuyorum diyen Okutan sözlerine şöyle devam etti; “Ebediyete intikal etmiş olan tüm eğitim camiasının değerli mensuplarını rahmetle anıyorum. Mekanları cennet, ruhları şad olsun. Tüm öğretmen, öğrenci ve velilere iyi tatiller diliyorum”. 
2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi, 4 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve 14 Haziran Cuma günü sona erecek. 


 

Editör: Vitrin Haber