Sinop ili genelinde 2 bin 596 öğretmenin görev yaptığı 200 okulda 32 bin 500 öğrenci 2017 – 2018 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi ile birlikte tatile merhaba dedi.

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan öğrenciler sabahın erken saatlerinden itibaren okullarına giderek, büyük bir sevinçle karnelerini aldı. Kimi öğrenci notlarına üzülürken, bazı öğrenciler ise karneleriyle birlikte aldıkları başarı belgeleriyle tatil sevinçlerini ikiye katladı.  Bu arada uzmanlar, aileleri düşük karne notları nedeniyle çocuklara psikolojik baskı yapmamaları konusunda uyardı. 

DOLU DOLU GEÇEN BİR DÖNEM GERİDE KALDI
Eğitim-Öğretim yılının tamamlanan ilk yarısı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, eğitim açısından dolu dolu geçen bir dönemi geride bıraktıklarını söyledi. Türkkan; “2017-2018 eğitim-öğretim yılına 18 Eylül 2017 tarihinde 32 bin 500 öğrenci ve 2 bin 596 öğretmen ile başladık. Eğitim-öğretim yılına başlamadan önce yapılan planlama doğrultusunda tüm paydaşlarımızla birlikte eğitim-öğretim faaliyetlerimize yön verdik.
I. dönemde okullarımızda akademik etkinliklerle birlikte, öğrencilerimizin derslerdeki başarı oranlarının artırılmasına katkı sunmak, sanat, spor ve kültürel alanda gelişimlerini desteklemek amacıyla il genelinde oluşturulan kurs merkezlerimizde 842 öğretmen görev yapmış ve bu kurslardan bin 853 öğrencimiz istifade etmiştir. II. dönem için ise ilimizde 12 binin üzerinde öğrencimiz destekleme ve yetiştirme kurslarına müracaat etmiştir.

Sinop İlinde Eğitimde Değişim Hareketi çalışmaları kapsamında sürdürülen “Sinop Tarihini Öğreniyor”, “Bir Kitap da Sen Anlat”, “Erasmus Plus Avrupa Birliği Projeleri”, “Çocuk Dostu Okul Projesi”, “Sorunsuz Taşımalı Eğitim Projesi, “Yemekte Denge Eğitimi”, “Değerler Eğitimi”, “İdeal Okul Kantinleri Projesi”, veli ziyaretleri, sosyal etkinlikler, mesleki eğitim ziyaretleri ve öğretmenlerin mesleki gelişimlerini katkı sunacak olan hizmet içi eğitim faaliyetleri de ilimizde başarıyla uygulanmıştır” dedi.

BAŞARILARDA EMEĞİ GEÇEN TÜM PAYDAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM
Eğitim çıtasını günden güne yükselten Sinop’ta, elde edilen başarıda emeği geçen tüm eğitim paydaşlarına teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, bu başarının gün geçtikçe artacağına inancının tam olduğunu söyledi.

Türkkan; “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları projelerine katılım,  öğrenci ve öğretmenlerimizin kullanımına açılan EBA (Eğitim Bilişim Ağı) kullanımında da Sinop İli olarak oldukça iyi noktalara gelmiş bulunmaktayız. Bu başarıda emeği bulunan tüm yöneticilere, değerli öğretmenlerime, okul ve kurum personellerimize, okul aile birliklerimize, velilerimize ve tüm eğitim paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BAŞARMAK İÇİN DAİMA GAYRET EDİN
Açıklamasında, öğrencilere de önemli tavsiyelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, gayretlerinden dolayı tebrik ettiği öğrencilere başarılı olabilmeleri için daima gayret etmeleri gerektiğini hatırlattı. Türkkan açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi; “Sevgili öğrenciler! Eğitim-öğretimde bir yarıyılı tamamlayarak karnelerinizi aldınız. Her birinizi gayretlerinizden dolayı kutluyorum. Notlarınız ne olursa olsun, hiçbir zaman ümidinizi ve cesaretinizi kaybetmeyin. Hayata sıkı sıkı sarılın. Başarmak için daima gayret edin.     
 
Saygıdeğer veliler! Çocuklarımızı sadece dönem veya yılsonunda aldıkları notlarla değerlendirmeyiniz. Sizler, başarının gizli kahramanları, çocuklarınız için büyük fedakârlıklar göstererek eğitimlerini sürdürmelerini sağlarken sıkıntılar çektiniz. Çocuklarımız en başta sevgi ve saygınızı hak ediyorlar. Karnelerin, ulaşılması gereken bir amaç değil, başarının değerlendirilmesi konusunda bir araç olduğunu öğrencilerimizin ve velilerimizin bilmesi gerekir. Çünkü hepsi sizi çok seviyor, bunu anlamak için tatili onlarla birlikte geçirin, birlikte kitap okuyun, birlikte oyun oynayın. Göreceksiniz ki çocuklarınız daha başarılı olacaklardır.

Eğitim öğretim faaliyetlerimizde bizleri sürekli destekleyen başta Valimiz Sayın Hasan İPEK, tüm paydaş ve kurumlarımıza şükranlarımı sunuyorum. 
Siz değerli velilerimize, çocuklarınıza, öğretmenlerimize ve okullarımıza gösterdiğiniz her türlü destek için İl Milli Eğitim Müdürü olarak yürekten teşekkür ederim.

Kıymetli meslektaşlarım! Sizin hoşgörülü, sabırlı, özverili ve sevgi dolu yüreğiniz sayesinde yetiştirdiğiniz öğrenciler için ne kadar fedakârca çalıştığınızı çok iyi biliyorum. Geleceğimiz olan öğrencilerin yetişmesinde en büyük pay şüphesiz size aittir. İlimizde eğitimin çıtasının yükselmesindeki gayretlerinizden dolayı öğrencilerimiz ve velilerimiz adına sizlere içtenlikle teşekkür ediyorum.

Bu düşünce ve inançla hizmetlerin en kutsalını üstlenmiş fedakâr yöneticilerimize, görevinin sorumluluğunu bilen değerli öğretmenlerimize, geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimize, okul aile birliği üyelerine, yardımcı personelimize sevdikleriyle birlikte sağlıklı, güzel bir tatil geçirmelerini temenni ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi, 5 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve 8 Haziran Cuma günü sona erecek.
Editör: Vitrin Haber