AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş; Ayancık ilçesinin ihtiyacı olan Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İlçede kurulması planlanan 250 kişilik yükseköğrenim öğrenci yurdunun 2018 yılı yatırım programına alındığını söyleyen Nazım Maviş Ayancık KYK Yurdunun müşavirlik ihale süreçlerinin 2018 yılının Mart ayında başlayarak Haziran ayında yapım ihalesinin yapılacağını ve akabinde yurt inşaatına başlanılacağını belirtti.

BİN 500 ÖĞRENCİYE DAHA HIZLI ULAŞILACAK
İlçede açılacak olan öğrenci yurdunun ilçede bulunan yüksekokul için planlanan bin 500 öğrenci hedefine ulaşmada hız kazandıracağının altını çizen AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, açılacak yurt sayesinde ilçede öğrenim görecek öğrencilerin barınma dertlerinin de ortadan kalkacağını belirtti. Maviş; “Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu eksikliğinin giderilmesiyle Ayancık’taki yüksek okul öğrenci sayımızda hedeflediğimiz bin 500 öğrencimize daha hızlı bir şekilde ulaşabileceğiz. Ayrıca yükseköğrenim öğrencilerimizin barınma ihtiyacının karşılanamaması sebebiyle eğitim hayatına devam edemeyen öğrencilerimizin çok önemli sorununun çözüme kavuşacaktır” dedi. 

ÖĞRENCİLERİMİZ KENDİLERİNİ EVİNDE HİSSEDECEK
Her geçen gün yurt standartlarının olabildiğince üst seviyelere çıkarıldığının altını çizen AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, yurtlarda sunulan imkanlarla öğrencilerin kendilerini evlerinde gibi hissedeceklerini söyledi. Maviş; “Ayancık Yüksek öğrenim Öğrenci yurdumuzda, ortopedik yatak, temizlik hizmetleri, etüt ve dinlenme salonları, şark köşeleri, çamaşır yıkama ve kurutma hizmetleri,, spor salonları ve spor aletleri, internet, fotokopi, yazıcı lcd Tv, kablolu yayın, tam teçhizatlı revir, jeneratör ve su depolarıyla kesintisiz temel ihtiyaçların giderildiği evimizin sıcaklığını aratmayacak, bir standartta olacak” diye konuştu. 

ÖĞRENCİLERİMİZİN HUZURUNU SAĞLAMAK MİSAFİRPERVERLİĞİMİZİN GEREĞİDİR
Sinop ve ilçelerinde öğrenim gören her bir öğrencinin bu şehrin misafiri olduğunu ifade eden AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, şehrimizin misafiri öğrencilerin huzur ve konforunu sağlamanın misafirperverliğimizin gereği olduğunu belirti. Maviş; “Şehrimize gelen tüm öğrencilerimiz anne babaların bizlere emanetidir. Öğrencilerimiz, Üniversite hayatları boyunca bizim misafirlerimizdir. Öğrencilerimizin rahatı için her tür konforu sağlamak bizim misafirperverliğimizin gereğidir” dedi.
Editör: Vitrin Haber