İlk olarak Seyit Bilal Camii ve türbesini ziyaret eden Sinop 15 Eylül Anaokulu öğrencileri burada yetkililerden Seyit Bilal Camii ve özellikleri ile ilgili bilgi aldıktan sonra camiyi ve Seyit Bilal Hazretlerinin türbesini öğretmenleri ve yetkililerin gözetiminde gezdi. 
Daha sonra cami avlusunda uçurtmalarını uçuran çocuklar toplu fotoğraf çekiminin ardından, Pervane Medresesi ve Alaaddin Camisine geçen çocuklar burada da gezdikten sonra Sinop tarihinin özelliklerini ve bu tarihi yerlerin önemini yetkililerden dinleyerek Alaaddin Camii avlusunda uçurtmalarını uçurdu.

SİNOP’UN TARİHİNİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİNİ YERİNDE GÖSTEREREK TARİH VE COĞRAFYA BİLGİSİ KAZANDIRMAK İSTİYORUZ
Toplu fotoğraf çekiminin ardından Vitrinhaber’e  “Uçurtmam Nerede?” projesi kapsamında açıklama yapan okul müdürü Yusuf Haskılıç; "Çocuklarımıza tarih bilinci kazandırmak ve ilimizin tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde görmek amacıyla düzenlemiş olduğumuz gezide çocuklarımız hem eğlendiler, hem de ilimizin tarihini öğrenme fırsatı elde ettiler. Bu tür gezilerimizi, il içinde devam ettirmek, çocuklarımıza şehrimizin tarihini ve doğal güzelliklerini yerinde göstererek tarih ve coğrafya bilgisi kazandırmak istiyoruz" dedi.

Tarihi yerlerin gezilmesinin ardından Sinop’un tarihi lezzetlerinden biri olan Sinop Pidesini yemek üzere okul velisi Burak Başkan’ın işlettiği kafeye Papatyalar Sınıfı Öğrencileri, öğretmenleri ve okul müdürü Yusuf Haskılıç ile birlikte gittiler. 
Minikleri kapıda karşılayan Seda-Burak Başkan çifti oğulları Berker’in sınıf arkadaşlarına leziz Sinop Pidesinden ikram etti. Hoş dakikaların yaşandığı gezide renkli görüntülerin oluştuğu yemek faslı fotoğraf karesinde ölümsüzleştirildi. İşletme sahibi Burak Başkan “böyle bir projenin bir ayağını oluşturmaktan gurur duyduk. Çocuğumuzun arkadaşları ile olan iletişimlerini farklı bir ortamda görmekten mutlu olduk. Okul müdürümüz Yusuf beye böyle bir etkinlikte bize de rol verdiği için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber