Sinop 15 Eylül Anaokulu tarafından yılsonu etkinliği düzenlendi.

Okul bahçesinde düzenlenen Yıl Sonu şenliğine okul müdürleri ve veliler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan 15 Eylül Anaokulu Müdürü Yusuf Haskılıç programa katılan herkese teşekkür etti. Haskılıç; “Geleceğimizin umudu çocuklarımızın, zihinsel, duygusal, sosyal, bedensel gelişiminin yüzde 70’i 0-6 yaş arasında tamamlanmaktadır. Okul öncesi dönem olarak adlandırılan 0-6 yaş dönemi, çocuğun öğrenmesinin en yoğun olduğu, temel alışkanlıklarının, zihinsel yeteneklerinin en hızlı geliştiği ve biçimlendiği dönemdir. Bu süre içerisinde kazanılan davranış biçimleri, tüm yaşam boyunca devam etmektedir. İşte bu sebeple, bugün düzenleyeceğimiz okul öncesi yılsonu programıyla bu dönem eğitiminin önemi ve gerekliliğinin farkındayız. Yıl Sonu Şenliğinin düzenlenmesinde katkısı ve emeği geçen bütün yönetici, öğretmen, veli sonsuz teşekkür ederim” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Öğrencilerin hazırladıkları birbirinden güzel etkinliklerin sunumuna geçildi. Minik öğrenciler okudukları şiirler ve şarkılarla velilerin ve izleyenlerin beğenisini kazandı. Aileler, şenliğin çocuklar açısından oldukça faydalı olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin çocukların kendi yeteneklerini keşfetmelerini sağlayacağını ifade ettiler.
Yılsonu Şenliğin sonunda gelecek yıl İlkokula başlayacak öğrenciler diplomalarını aldılar. Diplomalarını alan minikler hep birlikte keplerini havaya attılar. Düzenlenen program minik öğrencilerin yıl içerisinde yaptıkları resim ve el işi etkinliklerinden oluşan serginin  gezilmesi ile son buldu. 

Editör: Vitrin Haber