Önümüzdeki hafta kutlanacak olan 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99. Yıl dönümü gelmeden 15 Eylül Anaokulu Gelincikler Sınıfı öğrencileri öğretmenleri Melek Kılıç Can rehberliğinde “Dünya Çocukları” temalı çalışmaları ile eğlenceli dakikalar yaşadılar.

Türk milletinin gönlünde, onun bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri alan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl yurt içinde ve yurtdışındaki temsilciliklerde, bütün kurumlarda ve okullarda çeşitli etkinliklerle kutlanarak milli birliğin kenetlenmiş ruhunu temsil ediyor. Bu ruhu temsilen Sinop 15 Eylül Anaokulu’nda da çeşitli etkinlikler yapılmaya başlandı. Evlerinde anne ve babaları ile hazırladıkları kostümlerle çeşitli milletlerin kıyafetleri fiziksel özelliklerini yansıtan giyim ve süslemelerle güzel bir çalışmaya imza attılar. Kimi çocuk Hintli, kimi çocuk Kızılderili, kimi çocuk Japon, kimi çocuk Türk, kimi çocuk Arap, kimi çocuk Alman gibi çeşitli milletlerin kültür, müzik ve giyim kuşamlarını yansıtmaya çalışan minikler Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu anlamlı günün milli değerler çerçevesinde gerçekleştirdikleri çalışmalarla yaşatmaya devam ettiler.

Yapılan çalışma ile ilgili bilgi veren Sinop 15 Eylül Anaokulu Müdürü Yusuf Haskılıç, çocuklarda tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillere aktarılmasında büyük rol oynayan etkinliklerin hafta boyu devam edeceğini belirtti. Haskılıç; “Büyük önder Atatürk’ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, millî bayramımız olan 23 Nisan’ları çocuklara armağan etmiştir. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk Devleti’nin devamını emanet edeceğimiz yeni Cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisanlar, önemli birer vesiledir” dedi. 

Editör: Vitrin Haber