Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen panele; Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Çelik, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ali Tiftikçi, Nükleer Enerji Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Seminer Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Meryem Seferinoğlu, Sinop Üniversitesi öğretim elemanları, misafir akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Oturum başkanlığını Prof. Dr. Ayhan Yılmazer’in üstlendiği Türkiye’de Nükleer Enerji Mühendisliği Eğitimi konulu panelde; Doç. Dr. Meryem Seferinoğlu, Öğr. Gör. Dr. Hüseyin Şahiner, Doç. Dr. Tuncay Bayram, Doç. Dr. Semra Çam, Doç. Dr. Şule Ergün, Prof. Dr. Mehmet Tombakoğlu ve Prof. Dr. Üner Çolak tarafından, Nükleer Enerji Mühendisliği alanında eğitim veren üniversitelerin mevcut programları kapsamlı olarak ele alındı.
Panelde ayrıca Türkiye Atom Enerjisi Kurumu ve Nükleer Düzenleme Kurumunun, nükleer enerji mühendisliği eğitimi alan öğrencilerden beklentileri de ortaya koyuldu.


Türkiye’de Nükleer Enerji Mühendisliği Eğitimi Paneli, öğrencilerin yönelttiği soruların panelistler tarafından yanıtlanmasıyla sona erdi.

Panel sonunda 1. Ulusal Nükleer Enerji ve Nükleer Bilimler Seminerine katılan öğretim üyelerine, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Çelik tarafından sertifikaları takdim edildi.

Seminere katılan öğrencilerde sertifikalarını panelistlerin elinden aldı. 1. Ulusal Nükleer Enerji ve Nükleer Bilimler Semineri çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Editör: Vitrin Haber