Edremit Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (EDFOD) 2’nci Uluslararası Fotoğraf Festivalini düzenliyor.

Uluslararası katılıma açık olacak festivale dünyanın önde gelen federasyon, dernek ve fotoğrafçıları davet edildi. EDFOD Başkanı Özcan Şimşek yaptığı açıklamada; "Edremit Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (EDFOD) 2013 yılında kurulmuş ve 16 Şubat 2015’te dernekleşerek tüzel kişiliği kazanmış Edremit Körfezinde aktif olarak çalışan tek fotoğraf derneğidir. Sosyal medya üzerinden takipçi sayımız artık on binlerle ifade edilebilecek kapasiteye ulaşmıştır. EDFOD, Edremit’te olduğu kadar, Türkiye’nin her yerinde ve iş birliği protokolü imzaladığımız uluslararası dernek ve ajanslar ile birlikte dünyanın pek çok yerinde çeşitli fotoğraf etkinlikleri yapmakta, sanatsal, kültürel ve sosyal bütün etkinliklere ve çalışmalara destek vermektedir" dedi.

"Ayvalık’tan Küçükkuyu’ya kadar Edremit Körfezinde yaşayan tüm fotoğraf meraklılarına fotoğraf sanatını yaygınlaştırmak için çok sayıda fotoğraf eğitimi yaparak eğitim almalarını sağladık" diyen Şimşek, "Fotoğraf gezilerimiz ve dernek merkezimizde yaptığımız atölye çalışmaları ile teorik eğitimlerin pratiğe dönüşmesi için çalışmalar yaptık. Her yıl en az iki sergi yaparak çalışmalarımızın sanat severler ile buluşmasını sağladık. Usta fotoğrafçıları derneğimizde ağırlayarak fotoğraf gösterileri, söyleşiler, imza günleri düzenledik. Daha dernek bile olmadan 1’nci Edremit Fotoğraf Günleri’ni yaptık. Dünyanın tanıdığı fotoğrafçıların çalışmalarını 5 ayrı sergi ile sanat severler ile buluşturduk. Ama ikincisini ne yazık ki destek bulamadığımızdan yapamadık. Tunus, Hindistan, Mısır ve Romanya’da ki dört dernek/kulüp ile ortak çalışmalar yapmak üzere iş birliği protokolleri imzaladık. Singapur’da 4 yıldır yapılan Asia Photo Festival’de ülkemizden tek davetli dernek olarak üyelerimizin eserleri ile hem Edremit’imizi hem de Türkiye’yi temsil ettik. Bayrağımızı uluslararası çevrelere gösterdik. Kurum ve kuruluşlarda fotoğraf ağırlıklı ilişkiler kurarak önemli organizasyonlar gerçekleştirdik. Bu amaçla 2018 yılında Havran Belediyesi’nin daveti ve desteği ile ’1’nci Havran Uluslararası Fotoğraf Festivali’ düzenledik. dünyanın sayılı fotoğrafçılarından 3 ismi Havran’a getirdik ve çalışmalar yapmasını sağladık" diye konuştu.

Tercan Devlet Hastanesi’nde yürütülen çalışmalar yerinde incelendi Tercan Devlet Hastanesi’nde yürütülen çalışmalar yerinde incelendi

Özcan Şimşek sözlerini şöyle tamamladı; "2’nci Uluslararası Edremit Fotoğraf Festivalini Edremit’imizin düşman işgalinden kurtuluş tarihinde başlatarak 09-22 Eylül 2024 tarihleri arasında aynı formatta yapmayı planladık ve duyurularına başladık. Destek bulunabilirse bir kısmı fiziki olarak yapılacaktır. Söz konusu festival için sponsor desteklerine açığız. Sponsor desteği vermek isteyenlerin derneğimiz ile iletişim kurmalarını rica ediyoruz. Sponsor desteği veren kişi/kurumların bilgileri web sitelerimizde paylaşılacaktır"

Kaynak: iha