LONDRA (AA) – İngiltere’nin önde gelen teknoloji şirketlerinden Dyson’ın Bristol’da 100 milyon sterlin hacminde yatırım yaparak araştırma ve geliştirme merkezi kuracağı bildirildi.

Şirketten yapılan açıklamada, Bristol’da yeni bir araştırma ve geliştirme (AR-GE) merkezinin kurulması için 100 milyon sterlinlik yatırım yapma kararı aldığı bildirildi.

Açıklamada, kurulacak yeni AR-GE merkezinde yüzlerce yazılım uzmanı ve yapay zeka mühendisinin istihdam edilmesinin planladığı kaydedildi.

Yatırım için Bristol’un seçilmesine gerekçe olarak şehrin yazılım ve dijital teknolojiler alanında uzman çalışanlar için uluslararası bir merkez olması gerekçe gösterildi.

Şirketin açıklamasında değerlendirmelerine yer verilen yönetici Jake Dyson, kurulacak merkezde yeni nesil cihazların cep telefonları ile iletişimi ve sensör teknolojilerinin geliştirilmesi alanında çalışmaların yapılmasının planlandığı kaydedildi.

Dyson, “Bristol’da kurulacak Dyson Teknoloji Merkezi şirketin geleceği için son derece önemli olacak.” yorumunu yaptı.

İngiliz basınında daha önce şirketin AR-GE alanında çalışacak yapay zeka mühendislerini istihdam etmekte zorlandığı bilgisine yer verilmişti.

İngiltere’nin Bristol kentinde yaklaşık 28 bin kalifiye teknoloji çalışanı istihdam edilirken, şehrin teknoloji sektörü ülke ekonomisine yaklaşık 1,7 milyar sterlin hacminde katkıda bulunuyor.

Daha önce Dyson’ın İngiltere, Singapur, Çin, Malezya, Filipinler ve Polonya’da küresel çapta araştırma, geliştirme ve üretim alanlarında toplam 2,7 milyar sterlin hacminde yatırım yapmayı planladığı duyurulmuştu.

Kaynak: aa