SAĞLIK

Durağan’ın Bitmeyen Hastanesi Meclis Gündeminde



Barış Karadeniz, bu yılın başında yüklenici firmanın sözleşme hükümlerini ihlal ettiğini, alt yüklenici firmanın Durağan esnafına yaklaşık 1 milyon TL borçlandığını, borçların geri ödemelerinde sorunlar yaşandığını da dile getirerek, “Durağanlı vatandaşlarımıza verilen sözler tutulmadığı gibi, Durağanlı esnafımız mağduriyetinin giderilmesi için acil çözüm beklemektedir” dedi. 

Karadeniz, Başbakan Yıldırım’dan şu soruları yanıtlamasını istedi: Yüklenici firmaya yer teslimi yapıldıktan sonra inşaatına 2014 yılında başlanan Durağan Devlet Hastanesinin yeni hizmet binası inşaatı “ek süre” verildiği halde neden bitirilip söz verildiği tarihte hizmete açılmamıştır?
Durağan Devlet Hastanesinin yeni hizmet binasını yaklaşık 18 ay gecikmiştir. Hastane ne zaman hizmete girecektir? 
Yüklenici firma ile TOKİ arasında yapılan sözleşmenin ihlal edilerek alt yüklenici firmaya işin tamamının verilmiş olmasının sorumluları kimlerdir? Vatandaşın büyük tepkisini çeken sorumlular hakkında hangi yasal işlemler yapılmıştır? Yüklenici firma ile alt yüklenici firmadan alacaklarını tahsil edememiş esnafın mağduriyeti nasıl giderilecektir? Zaten ekonomik bir kriz yaşayan esnafın bir de alacaklarını tahsil edememesi yüzünden işyerleri kapanma noktasına gelirken Durağanlı esnafımıza nasıl bir yardımda bulunacaksınız?