DKMP Genel Müdür Yardımcısı Usta'dan Sinop ziyareti
DKMP Genel Müdür Yardımcısı Usta'dan Sinop ziyareti
İçeriği Görüntüle

Etkinlik kapsamında izciler, Durağan'ın önemli doğal ve tarihi alanlarından İkiz Göletler, Terelek Kaya Mezarı ve Buzluk Tabiat Parkı'nı ziyaret etti. Doğa yürüyüşleri gerçekleştiren katılımcılar, bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini yakından tanıma fırsatı buldu.

Program boyunca cemaatle namaz kılınırken, gençlere birlik, beraberlik, yardımlaşma ve doğa sevgisi gibi değerlerin önemi anlatıldı.

Etkinliğe katılan Sinop İl Müftüsü Paşa Bektaş, yaptığı konuşmada Sinop Diyanet İzcilik Spor Kulübü'nün çalışmalarını memnuniyetle takip ettiklerini belirterek, gençlerin milli ve manevi değerlerle yetişmesine katkı sağlayan faaliyetlerin artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Durağan İlçe Müftüsü Sadık Saran da ilçede gerçekleştirilen etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, izcileri Durağan'da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Sinop Diyanet İzcilik Spor Kulübü Başkanı Osman Toprak'ın koordinasyonunda gerçekleştirilen programa, Sinop, Boyabat, Ayancık ve Durağan'dan izciler ile liderlerin yanı sıra İl Müftüsü Paşa Bektaş, ilçe müftüleri ve İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Karakurt da katıldı.

Katılımcılar, gün boyunca gerçekleştirilen etkinliklerin ardından hem yeni deneyimler kazandıklarını hem de Durağan'ın tarihi ve doğal güzelliklerini yakından tanıma fırsatı bulduklarını belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi